Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

01 Септември 2023 | 11:40
1 коментара
Криминално
Благоевград
Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград
Около 330 килограма канабис е открит при проведена специализирана полицейска операция от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград. Действията по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества са извършени през вчерашния ден на територията на община Сандански.

В землището на с. Илинденци, криминалисти при РУ-Сандански открили две обособени ниви със засадени съответно около 56 бр. тревисти растения с общо тегло около 144,509 килограма в едната нива и около 102 бр. тревисти растения с общо тегло около 181,230 килограма във втората. На място е направен полеви тест, на който растенията са реагирали положително на канабис.

В хода на специализираната полицейска операция, от органите на реда е проверена и ползвана от 31-годишен мъж от с. Склаве селскостопанска постройка, находяща се в землището на с. Склаве, общ. Сандански, където в пластмасов бидон е намерена торбичка, съдържаща около 18 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. От полицейските служители е проверено и жилището на мъжа в с. Склаве, като в една от стаите е открита около 13 грама суха тревиста маса, а в таванското помещение – около 3 200 грама суха тревиста маса. Направеният полеви тест е отчел положителен резултат на канабис. 31-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случаите е уведомена компетентната прокуратура и са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

Около 18:10 часа на 31.08.2023 г. на пътя между с. Гърмен и с. Дебрен, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е спрян лек автомобил „Киа Черато“. В хода на извършената проверка е установено, че 23-годишният водач на автомобила от с. Хвостяне е неправоспособен и шофира след употреба на наркотични вещества. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 31.08.2023 г. в 01 РУ-Благоевград е получено съобщение, че в района на ул. „Мир“ в гр. Благоевград 63-годишен мъж от града нанася побой и отправя обидни думи, закани и заплахи към две жени на 51 и 73 години от гр. Благоевград. Мъжът е задържан незабавно от органите реда и е уведомена РП-Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

След постъпил, в обедните часове вчера, сигнал от социален служител в гр. Сандански, че на вратата на служебния й кабинет се тропа и се отправят закани за живота й, от пристигналите незабавно на място полицейски служители, със заповед за задържане до 24 часа е задържана 32-годишна жена от гр. Сандански. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

За периода от 08:00 часа на 31.08.2023 г. до 08:00 часа на 01.09.2023 г. в звената за ПБЗН при РДПБЗН - Благоевград са регистрирани 9 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 8 пожара. С преки материални щети са 3 пожара. Без нанесени материални щети са възникнали 5 пожара. Извършени са 1 спасителни дейности. Лъжливи повиквания 0. При пожарите са загинали /пострадали 0 граждани.

На 31.08.2023 г. около 11:05 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви и сеновал в с. Кавракирово. Погасен от 4 екипа на РСПБЗН-Петрич. Щети: покривна конструкция, бали сено, дърва за огрев и стая от земеделска постройка. Причина: непредпазливост при ползване на машина за рязане на метал.

На 31.08.2023 г. около 16:50 часа е получен сигнал за пожар в апартамент в ж.к. „Струмско – център“ в гр. Благоевград. Щети: ел. печка и опушени стени. Предполагаема причина: небрежност при боравене с открит огън.

На 31.08.2023 г. около 19:50 часа е получен сигнал за пожар в питейно заведение в гр. Гоце Делчев. Погасен от 3 екипа на РСПБЗН-Гоце Делчев и сектор СОД. Щети: покривна конструкция, втори и трети етаж на триетажна сграда. Причините за пожара са в процес на установяване.

Добавени коментари

До Беди и Статуквото в Якоруда публикува:
01 Септември 2023 | 15:03
Обаждате се да трият коментарите в Илинден прес. Скоро ще изтрием вас. Бъдете сигурни. Промяната е факт. Само гледайте. Не ви остава много време на власт и отивате в небитието. Вие сте срам и позор.

Добавете Вашия коментар

TOP