Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

30 Август 2023 | 17:02
0 коментара
Криминално
Благоевград
Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

През вчерашния ден, от полицейски служители на РУ-Сандански е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е извършена проверка в местността „Ранковец“, землище на гр. Сандански. От органите на реда са открити около 10 бр. туби от минерална вода с вместимост около 10 литра със засадени в тях зелени тревисти растения. След направен полеви тест растенията са реагирали положително на канабис, а тяхната листна маса е с тегло около 250 грама. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Около 17:40 часа на 29.08.2023 г. на път II-84 между гр. Якоруда и с. Юруково е станало ПТП, при което лек автомобил „Ауди“ с 18-годишен водач от гр. Перник, движейки се в посока от гр. Якоруда към с. Юруково, на десен завой е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 29-годишна водачка от с. Баня, който е бил блъснат в задната си част и от товарен автомобил „Мерцедес“ с 36-годишен водач от гр. Пловдив. В резултат на инцидента, на път за ЦСМП-Разлог е починала 65-годишна жена от гр. Якоруда, която е пътувала в лекия автомобил „Фолксваген Голф“. Пострадали са: водачката на лекия автомобил „Фолксваген Голф“, която е с контузия в областта на лицето и корема, 7-годишно момиче пътуващо в него, което е с фрактура на кост на петата и контузия в областта на лицето, водачът на лекия автомобил „Ауди“, който е с фрактура на глезена и контузия на коляното и 17-годишен пътник в него, който е с контузия в областта на лицето и лявата предмишница. На водача на лекия автомобил „Ауди“ и водача на товарния автомобил „Мерцедес“ са направени проби с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

 

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

За периода от 08:00 часа на 29.08.2023 г. до 08:00 часа на 30.08.2023 г. в звената  за ПБЗН при РДПБЗН – Благоевград са  регистрирани 13 сигнала за произшествия.

Ликвидирани са 10 пожара.

Добавете Вашия коментар

TOP