Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

04 Август 2023 | 10:56
1 коментара
Криминално
Благоевград
Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград
В хода на извършена, на 03.08.2023 г. в с. Марикостиново, проверка на частен дом, обитаван от 33-годишен мъж от същото село, от полицейски служители на РУ-Петрич е намерена и иззета около 0,50 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Вчера по обед в РУ-Сандански е получен сигнал от жителка на града, която съобщила, че е получила обаждане от дъщеря си, която не се е прибирала в дома си от два дни за нанесен й побой и откраднат телефон. Органите на реда предприели незабавни действия, в резултат на които 20-годишната жена е установена в жилище в Сандански, обитавано от 47-годишен мъж от града, където били още и 48-годишен мъж от с. Лешница и 45-годишен мъж от Сандански. Тримата мъже са доведени в РУ-Сандански за изясняване на фактите и обстоятелствата по получения сигнал. В хода на работата по случая не са събрани данни за ограничаване на правото на свободно придвижване на младата жена. Предприети са действия за установяване дали върху нея е упражнено физическо насилие. Със заповед за задържане до 24 часа, като съпричастен към извършената кражба на мобилния телефон е задържан 38-годишен мъж от с. Лешница. За случая е уведомена компетентата прокуратура и е образувано досъдебно производство.

На 03.08.2023 г. е предявено постановление за привличане в качеството му на обвиняем на 18-годишен младеж от с. Джигурово, общ. Сандански за това, че след възникнал, около 02:00 часа на 31.07.2023 г. в района на ул. „Стефан Стамболов“ в гр. Сандански, скандал е нанесъл удари с твърд предмет в областта на главата и в областта на гърба на 21-годишен от гр. Сандански, в резултат на което същият е получил комоцио. По случая е образувано досъдебно производство.

Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на РУ-Банско е задържан 49-годишен мъж от гр. Банско, който около 03:00 часа на 03.08.2023 г. е увредил част от пластмасов капак на игрален автомат в игрална зала в гр. Банско. Образуван е заявителски материал. 5. Около 06:54 часа на 03.08.2023 г. на ул. „Георги Димитров“ в гр. Симитли, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е спрян за проверка лек автомобил „Сеат Леон“, управляван от 45-годишен мъж от града. В хода на проверката, с техническо средство е установено, че мъжът шофира с наличие на 1,63 промила алкохол в издишания от него въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград За периода от 08:00 часа на 03.08.2023 г. до 08:00 часа на 04.08.2023 г. в звената за ПБЗН при РДПБЗН - Благоевград са регистрирани 13 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 9 пожара. С преки материални щети са 9 пожара. Без нанесени материални щети са възникнали 5 пожара. Извършени са 4 спасителни дейности. Лъжливи повиквания 0. При пожарите са починали граждани 0.

Добавени коментари

ДПС публикува:
04 Август 2023 | 16:34
ДПС издига Лютви Хаджиалиш за кмет на Якоруда. Новият кмет обеща да се раздели със старите кметове, съветници, секретари и счетоводителката Сабиха Пиронкьова. Те закопаха Якоруда и общината. Нов екип от кадърни, неопетнени и честни лица ще изведат Якоруда от блатото в което старите управници я вкараха.

Добавете Вашия коментар

TOP