Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

28 Юни 2023 | 14:21
0 коментара
Криминално
Благоевград
Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград
През вчерашния ден, от полицейски служители на РУ-Сандански е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества. От органите на реда е извършена проверка на къща с дворно място и прилежаща плевня в с. Ощава, общ. Кресна, където в двора на къщата са открити засадени около 3 бр. тревисти растения, а до плевнята – около 143 бр. тревисти растения. След направен полеви тест, същите са реагирали положително на канабис с общо тегло около 203 килограма. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 67-годишен мъж от гр. Благоевград, обитаващ имота. По случая е образувано досъдебно производство.

Досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343Б, ал.3 от НК е образувано, след като около 22:40 часа на 27.06.2023 г. по пътя между с. Лъжница и с. Брезница полицейски служители на РУ-Гоце Делчев са проверили лек автомобил „Ауди“. С техническо средство те установили, че 25-годишният водач на автомобила от с. Лъжница шофира след употреба на наркотично вещество.

В следобедните часове на 27.06.2023 г. в района на с. Илинден, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е спрян лек автомобил „Мерцедес Вито“, управляван от 48-годишен мъж от гр. Гоце Делчев. В хода на извършената проверка е установено, че в автомобилът е с поставени регистрационни табели, които са издадени за друго МПС и в него се превозва около 1 куб. м. борова дървесина, която е без поставена контролна марка. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 46-годишен мъж от гр. Сандански. Около 22:45 часа на 26.06.2023 г. в с. Ново Делчево, замахвайки с дървена бухалка, същият е отправил закани за живота към 40-годишен мъж от селото. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27.06.2023 г. в сградата на РДГ-Благоевград, 39-годишен мъж от гр. Пловдив, 21-годишен мъж от с. Узунджово, общ. Хасково и 39-годишна жена от с. Долни Пасарел противозаконно са си служили с официални документи за самоличност, издадени за други лица с цел да заблудят относно самоличността си длъжностни лица от комисия за провеждане на теоретичен и практичен изпит за придобиване на право на лов през 2023 г. в района на дейност ЮЗДП-Благоевград. По случаите са образувани бързо производства.

ПТП: На 27.06.2023 г. около 09:00 часа на ПП 1 Е-79 в гр. Кресна е станало ПТП, при което товарен автомобил „Волво“ с 63-годишен водач от гр. Благоевград, при потегляне от отбивка на пътя е ударил 64-годишна жена от Благоевград със задната дясна част на прикаченото му полуремарке. В резултат на удара жената е паднала и пострадала с хематом на главата. Настанена е за лечение в МБАЛ-Благоевград. На водача на автомобила са направени проби с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни. На 27.06.2023 г. около 11:10 часа в с. Долно Спанчево е станал пътен инцидент, при който 37-годишен мъж от гр. Сандански, управлявайки лек автомобил „Опел“ към с. Враня е забелязал, че от крайпътна територия /паркинг/ излиза велосипедист и е спрял автомобила на място, но 11-годишният велосипедист се е ударил в лявата страна на автомобила. Детето е пострадало с охлузни рани в областта на лактите. На водача на автомобила е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

Около 01:58 часа на 28.06.2023 г. на ул. „Струма“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“. С техническо средство е установено, че 38-годишният водач на автомобила шофира с наличие на 2,70 промила алкохол в издишания въздух.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград За периода от 08:00 часа на 27.06.2023 г. до 08:00 часа на 28.06.2023 г. в звената за ПБЗН при РДПБЗН - Благоевград са регистрирани 2 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 0 пожара. С преки материални щети са 0 пожара. Без нанесени материални щети са възникнали 0 пожара. Извършени са 1 спасителни дейности. Лъжливи повиквания 1. При пожарите са починали 0 граждани.

Добавете Вашия коментар

TOP