Информационен бюлетин на ОДМВР за област Благоевград

08 Февруари 2024 | 09:44
0 коментара
Общество
Благоевград
Информационен бюлетин на ОДМВР за област Благоевград
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ
ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД
 
  1. При извършена, на 07.02.2024 г. в с. Яворница, общ. Петрич, проверка на жилище, обитавано от 48-годишен мъж от селото, от полицейски служители на РУ-Петрич е открита около 930 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
 
  1. В следобедните часове вчера в ж.к. „Еленово“ в гр. Благоевград, от органите на реда са проверени 21-годишен мъж от гр. Сандански и 24-годишен мъж от гр. Велико Търново. Същите са предали с протокол за доброволно предаване пластмасов гриндер с остатъци от тревиста маса и стъклена лула с тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис с общо тегло около 0,4 грама. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа.
 
  1. Около 03:57 часа на 08.02.2024 г. на ул. „Христо Митов“ в гр. Банско, от полицейски служители на РУ-Банско е спрян лек автомобил „Форд Турнео“. С техническо средство е установено, че 22-годишният водач на автомобила шофира с наличие на 1,35 промила алкохол в издишания от него въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.

 Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград


На 07.02.2024 г. около 10:34 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил в промишлената зона на гр. Сандански. Погасен от екип на РСПБЗН- Сандански. Вероятна причина: късо съединение.

На 08.02.2024 г. около 00:04 часа е получен сигнал за пожар в склад към земеделска аптека в зеленчуковата борса в с. Кърналово, общ. Петрич. Погасен от екип на РСПБЗН-Петрич. И РСПБЗН-Сандански. Щети: едноетажен склад за съхранение на торове и препарати. Спасена е земеделска аптека до горящия склад. Причината за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.
 

Добавете Вашия коментар

TOP