Информационен бюлетин на ОДМВР-Благоевград

28 Август 2023 | 10:51
0 коментара
Криминално
Благоевград
Информационен бюлетин на ОДМВР-Благоевград
В хода на извършена, на 25.08.2023 г. в ж.к. „Изток“ в гр. Петрич, проверка на 31-годишен мъж от града, у същия е открито и иззето найлоново пакетче, съдържащо около 1,7 грама наркотично вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на кокаин. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград са задържани двама мъже на 37 и 47 години от гр. Левски и двама мъже на 24 и 54 години от гр. Пазарджик. В обедните часове на 26.08.2023 г., същите са направили опит да въведат в заблуждение служител в заложна къща в гр. Благоевград, че залагат истински златни накити на прблизителна обща стойност около 1 200 лева. За случая е уведомена РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство.

Около 05:45 часа на 26.08.2023 г. в 01 РУ-Благоевград е получен сигнал, че в района на ул. „Иларион Макариополски“ в гр. Благоевград мъж е с кървяща рана на ръката. От пристигналите на място полицейски служители е констатирано, че пострадалият е 38-годишен мъж от с. Изгрев, който е транспортиран незабавно в ЦСМП-Благоевград. След оказана медицинска помощ, същият е настанен за наблюдение в МБАЛ-Благоевград с разкъсно-контузна рана на ръката в областта на лакътната става. По данни на пострадалия, раната му е нанесена с остър предмет от непознато за него лице след възникнал скандал. От органите на реда са предприети незабавни действия, в резултат на които е установено, че извършител на деянието е 41-годишен благоевградчанин. На същия е постановена мярка „задържане за срок до 72 часа“. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27.08.2023 г. около 01:00 часа в РУ-Гоце Делчев е съобщено за физическа саморазправа в с. Балдево, общ. Гърмен. От незабавно пристигналите на място полицейски служители установено, че след възникнал спор между двама мъже на 30 и 31 години от гр. Гоце Делчев и 29-годишен от гр. Благоевград, 47-годишен от с. Гърмен и 51-годишен от с. Балдево, 31-годишният мъж от гр. Гоце Делчев е нанесъл удари с остър предмет на тримата си опоненти, в резултат на което 29-годишният благоевградчанин е пострадал с порезна рана на ръката, 47-годишният - с порезна рана в областта на бедрото, а 51-годишният - с прободна рана в областта на дясната подмишница. Пострадалите са настанени за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев без опасност за живота. Двамата мъже от гр. Гоце Делчев са задържани със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена компетнетата прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Полицейски служители на 01 РУ-Благоевград работят по получено съобщение за извършена, в следобедните часове на 24.08.2023 г., кражба на сумата от около 600 лева от магазин за сателитна техника в гр. Благоевград. По случая е образуван заявителски материал.

На 25.08.2023 г. в 02 РУ-Благоевград е съобщено, че от хладилна витрина, находяща се пред магазин за хранителни стоки в ж.к. „Ален мак“ в гр. Благоевград е извършена кражба на безалкохолни напитки. Приблизителната стойност на нанесената щета е около 100 лева. Образуван е заявителски материал.

Около 11:40 часа на 26.08.2023 г. на ул. „Бяла река“ в гр. Разлог, от полицейски служители на РУ-Разлог е спрян за проверка мотопед „Пиаджо“, управляван от неправоспособен 35-годишен водач от с. Главиница, общ. Пазарджик. В хода на проверката е установено, че мотопедът е с поставена регистрационна табела, която е издадена за друго МПС. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП: На 25.08.2023 г. около 03:40 часа в района на зеленчуковата борса в с. Кърналово, 68-годишен водач на лек автомобил „Форд Транзит“ при движение на преден ход е блъснал пресичаща 41-годишна жена. Пешеходката е получила охлузна рана на ръката и след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение. Пробите за употреба на алкохол на двамата участици в инцидента са отрицателни.

На 26.08.2023 г. около 00:25 часа на ПП1 Е-79 между гр. Кресна и гр. Симитли, лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 73-годишен мъж от гр. Троян, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой е излязъл в дясно от пътя и се е ударил в крайпътно дърво. С порезна рана в областта на лицето е пострадал водачът на автомобила, а с болки в областта на гърдите - 69-годишна пътичка в него. На водача е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

На 26.08.2023 г. около 17:20 часа на пътя между гр. Гоце Делчев и с. Горно Спанчево, лек автомобил „Опел Астра“ с 56-годишен водач от гр. Сандански, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой е излязъл в дясно от пътното платно и се е ударил в подпорна циментова стена. С контузия на глезена и рамото е пострадало 9-годишно момче, пътуващо в автомобила. След извършен медицински преглед то е освободено за домашно лечение.

Добавете Вашия коментар

TOP