Информационен бюлетин на МВР за област Перник

24 Април 2023 | 10:39
0 коментара
Общество
Перник
Информационен бюлетин на МВР за област Перник

Информационен бюлетин на МВР за област Перник

24 апр 2023

 

Перник. Причините за смъртта на две кучета изясняват служители от Първо РУ и РУ – Радомир
На 22 април, на тел. 112 са подадени сигнали за починали кучета на ул. „Братя Миладинови“ в областния град и в ковачевското с. Сирищник. Служители на полицията извършили оглед на местопроизшествията. По първоначални данни в гр. Перник най-вероятно е отровено бездомно куче, а в с. Сирищник е простреляно куче порода „Пинчер“. Животните са иззети и предстои аутопсия. Образувани са досъдебни производства и работата по случаите продължава.

Перничанин е задържан за управление на автомобил след употреба на алкохол.
На 22 април, в пернишкия кв. „Твърди ливади“ бил проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 50-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2, 34 промила в издишания въздух. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. и е образувано бързо производство.

Столичанин на съд за управление на автомобил след употреба на алкохол.
На 11 март тази година, на пътен възел „Марина бара“ в областния град бил проверен лек автомобил“Ауди“ с водач 39-годишен мъж от гр. София. Тестът му за алкохол отчел положителен резултат – 1, 79 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечен като обвиняем и работата продължава съвместно с прокуратурата.

29-годишна ще отговаря за неплащане на издръжка.
29-годишна перничанка е привлечена като обвиняема за това, че в продължение на година и един месец не е изпълнявала определение на Районен съд – Перник. Жената била осъдена, да издържа малолетния си син. В периода от месец март 2022 г. до април 2023 г. не изпълнила задължението си в размер на 13 вноски. Ще отговаря по чл. 183, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата продължава съвместно с прокуратурата.

Перничанин се изправя пред Темиза за управление на автомобил без книжка.
Проверката е извършена в края на миналата година, когато в пернишкия кв. „Куциян“ е установен шофьор на „Мерцедес“, който управлява в едногодишния срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. 37-годишният мъж е привлечен като обвиняем по чл. 343 „в“, ал. 2 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1 200 лева.

Добавете Вашия коментар

TOP