Информационен бюлетин на МВР за област Перник

14 Април 2023 | 19:48
0 коментара
Общество
Перник
Информационен бюлетин на МВР за област Перник

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ
ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – ПЕРНИК

Радомир. Радомирец е задържан за притежаване на наркотични вещества
В условията на специализира полицейска операция, местни полицаи проверили лек автомобил Дачия“ с водач 55-годишен перничанин и пътник 21-годишен радомирец. От 21-годишният е иззето пликче, съдържащо суха зелена листна маса, реагирала на канабис след направения полеви наркотест. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка и е образувано бързо производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Перник. Перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества.
Сигнал за мъж, употребяващ и притежаващ наркотични вещества е подаден вчера, около 10, 30 ч. в Първо РУ – Перник. Органите на реда реагирали незабавно и в помещение на обществена сграда задържали 26-годишен от областния град. Намерено и иззето е полиетиленво пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин при направения полеви тест. Младежът е задържан за до 24 ч. и е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Установен и задържан е мъжът, счупил стъкло на автобус на градския транспорт в гр. Перник
Преди ден, в Първо РУ – Перник е подаден сигнал от служители на Община – Перник, че е счупено стъкло на автобус от градския транспорт. По техни данни деянието е извършено от мъж с помощта на камък след като превозното средство е потеглило от спирка. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия, в резултат на който много бързо е установен и задържан извършителя – 28-годишен перничанин. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Автомобил с чужди регистрационни номера е установен в Перник.
При акция на служители от Първо РУ бил проверен лек автомобил „БМВ“, паркиран на ул. „Чекърджийска“ в областния град. Установено е, че колата е с номера, издадени за друг автомобил  - марка „Фолксваген“.  Извършен е оглед от разследващ полицай и е образувано досъдебно производство.

Извършител на кражба е установен и задържан от пернишки криминалисти.
Сигнал за откраднати 12 броя медни звънци бил подаден вчера рано сутринта от 31-годишен мъж от пернишкото с. Богданов дол. Криминалисти от Първо РУ предприели издирвателни мероприятия. За по-малко от час бил установен и задържан извършителя – 36-годишен мъж от Ямболско. Оказало се, че същият работел във фермата на потърпевшия. Задържан е за до 24 ч. с полицейска заповед и е образувано досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата и работата продължава.

Криминално проявен се изправя пред правосъдието за поредица от кражби.
Задържан е за до 72 часа с прокурорско постановление.
27-годишен перничанин е привлечен като обвиняем за извършени от него и в съучастие с още двама 4 кражби от различни обекти в гр. Перник. Установено е, че са откраднати множество инструменти в това число електрически, авточасти и автоаксесоари, външни и вътрешни тела на климатици, радиатори за отопление, кабели и водопроводни части. Мъжът е познат на органите на реда и с други подобни прояви. Осъждан е с влязла в сила присъда. Задържан е за до 72 часа с постановление на прокурор и ще му се иска постоянен арест.

Радомир. 51-годишна радомирка се изправя пред правосъдието за управление на автомобил след употреба на алкохол. Жената била проверена на 05 април, в гр. Радомир. При изпробването й с алкотест дрегер били отчетени 1, 76 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечена като обвиняема и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Добавете Вашия коментар

TOP