Информационен бюлетин на МВР за област Кюстендил

29 Април 2024 | 10:34
0 коментара
Общество
Кюстендил
Информационен бюлетин на МВР за област Кюстендил

46-годишен мъж от с. Бистрица е задържан в края на миналата седмица в ареста на РУ Дупница с полицейска заповед за нарушаване на съдебна заповед за защита от домашно насилие. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Сигнал за отправена заплаха за убийство в с. Блажиево е постъпил в РУ Дупница в края на миналата седмица. Полицаите предприели незабавни действия, установеният 45-годишен местен жител  на селото е бил агресивен, съпроводен е до ЦСМП в Дупница, установено е, че има здравословен проблем. Настанен е в здравно заведение. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. 44-годишният водач е задържан с полицейска заповед. Проверката е извършена с техническо средство в с. Джерман. За случая е уведомен дежурен прокурор.

3 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на нерегистрирани МПС от неправоспособни водачи – водачите на мотоциклети са установени при проверки в с. Ресилово и гр. Сапарева баня, водачът на л.а. ДЕУ е установен в Дупница. Моторните превозни средства са иззети. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Двама мъже – на 70 и 26 г., са установени от кюстендилски криминалисти. Били са обявени за общодържавно издирване – единият е с категория напуснал дома си, а другият – за установяване на адрес.

Двама извършители на кражби са установени в края на миналата седмица от кюстендилски криминалисти – единият е отнел мобилен телефон, другият – моторна резачка от къща в града. Досъдебни производства са образувани по случаите в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано в РУ Рила за незаконно присъединяване към електропреносната система. Проверката е извършена съвместно със служители на електропреносното дружество. За случая е уведомена прокуратурата.

Снощи на пътя между селата Багренци и Търновлак 20-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е загубил контрол над автомобила и се е ударил в крайпътно дърво. Водачът е тежко пострадал – с опасност за живота е настанен в кюстендилската болница. Спътникът му – 17-годишен също е настанен в здравното заведение, без опасност за живота е. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН през почивните дни – единият е нанесъл щети. В имот в с. Бараково късо съединение е причинило пожара, унищожени са 10 куб. м дървен материал. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Рила, няма пострадали хора. Спасени са 3 сгради.

Добавете Вашия коментар

TOP