Информационен бюлетин на МВР за област Кюстендил

16 Април 2024 | 20:56
0 коментара
Общество
Кюстендил
Информационен бюлетин на МВР за област Кюстендил

46-годишен мъж е задържан вчера от кюстендилски криминалисти за извършени кражби. За времето от 12 до 15 април той е отнел от къщи в града акумулаторна батерия, маратонки, медни проводници/15 кг/, перфоратор, трион, куфар с инструменти. Част от откраднати вещи са иззети от него. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Дупница за търговия със стоки от запазени търговски марки без съгласието на притежателя на изключителното право за това – от търговски обект в града са иззети 17 спортни комплекта.  За случая е уведомен дежурен прокурор.

57-годишна жена е подала сигнал в полицията в Дупница вчера, че е обект на тормоз от бившия й партньор на работното й място в Сапарева баня. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба  от жилище на електронен сейф е заявена вчера в РУ Кюстендил, по данни на заявителя в сейфа е имало 400 лв., златни накити и 4 мобилни телефона. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

18-годишен младеж е задържан в РУ Дупница в края на миналата седмица за притежание на наркотично вещество. Криминалистите са извършили проверката по време на провеждаща се операция, лицето е проверено пред заведение в града, от него е иззета опаковка канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

На 15.04.2014 г. в РУ Дупница е постъпил сигнал за изрязани 13 декоративни дървета в централната градска част – в близост до общината. По данни на подалия сигнала деянието е осъществено за времето от полунощ до 12.50 ч на 14.4.24 г. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Бобовдол за управление на МПС след употреба на алкохол – 42-годижният водач е задържан с полицейска заповед. Дрегерът е отчел резултат 2.52 промила алкохол в издишания въздух, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ, за случая е уведомен дежурен прокурор.

2 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица в Кюстендил – 46-годишен водач на таксиметров автомобил  е блъснал на пешеходна пътека в града тротинетка, с която се придвижвали  две 12-годишни момичета. Пострадала е водачката на тротинетката, оказана й е медицинска помощ. Тестът на водача за употреба на алкохол и наркотици  е отрицателен.  Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор; ПТП на кръстовищато, образувано от улиците „Ал. Стамболийски“ и „Княз Ал. Батенберг“, е възникнало между л.а. „Фолксваген“ и л.а. „Грейт Уол“, собственост на МВР.
Няма пострадали, нанесени са материални щети на автомобилите, произшествието е причинено от водача на фолксвагена, който не е спрял на знак СТОП. Тестовете на водачите за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

43-годишен мъж от Северна Македония, адресно регистриран в Кюстендил, е установен в края на миналата седмица. Той е бил обявен за издирване с телеграма на ГДНП по искане на Интерпол – с категория подсъдим е. Уведомена издирващата го структура.

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта вчера. 4 от тях са причинени поради небрежност, потушени са и щети не са допуснати. 1 от пожарите е причинен от късо съединение в електропреносната мрежа – възникнал е в землището на с. Котугерци, огънят е навлязъл в смесена гора – унищожени са 10 дка иглолистна гора и 8 сгради. Пожарът е локализиранн от 3 екипа на РСПБЗН, продължава работата на място на2 противопожарни екипа с 9 служители и 27 горски служители.

Добавете Вашия коментар

TOP