Информационен бюлетин на МВР за област Кюстендил

18 Март 2024 | 10:17
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Информационен бюлетин на МВР за област Кюстендил

Снощи, малко преди полунощ, в РУ Кюстендил е постъпил сигнал за извършен грабеж в кв. „Изток“ – 47-годишна жена е била нападната от лица с качулки на главите, насилствено са и отнели златни обеци. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица служители на РУ Дупница са установили и задържали трима младежи, извършили кражба от л.а. БМВ. Те са 19-годишни, отнели са волан и скоростен лост от автомобила. По случая е заведен заявителски материал в РУ Дупница, изяснява се съпричастност на задържаните и към други противозаконни деяния.

46-годишен водач джип „Гранд Чероки“ е задържан от служители на РУ Дупница в края на миналата седмица за управление след употреба на алкохол, при направената проверка с техническо средство дрегерът е отчел резултат 1.22 промила алкохол в издишания въздух.Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

36-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ е установен от рилски полицаи да управлява след употреба на наркотично вещество. Тестът му е направен с техническо средство. Водачът, който е софиянец, е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Бързо полицейско  производство е започнато по случая в РУ Рила, уведомена е прокуратурата.

67-годишна пешеходка е пострадала при ПТП в Кюстендил в края на миналата седмица. Произшествието е възникнало на кръстовището, образувано от улиците „Раковски“ и „6-ти септември“ – блъсната е от автобус, управляван от 65-годишен водач, докато пресича на пешеходна пътека. Пострадалата е със счупени 2 пръста на левия крак.Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, резултатът е отрицателен.Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

3 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в областта, щети не са допуснати.

Добавете Вашия коментар

TOP