Информационен бюлетин на МВР за област Кюстендил

19 Май 2023 | 10:23
0 коментара
Общество
Кюстендил
Информационен бюлетин на МВР за област Кюстендил

На 18 май служители на РУ Кюстендил при извършени процесуални действия в производствен цех в града са установили, че се произвеждат обувки с логото на  търговски марки, без да имат съгласието на притежателя на изключителното право за това. По случая е образувано досъдебно производство, работата по случая продължава под надзора на  прокурор.

Вчера в РУ Дупница е постъпил сигнал за нанесена средна телесна повреда на 30-годишна жена, тя е била нападната от бившия й партньор в жилището й в града. На пострадалата е оказана медицинска помощ. Нападателят -32-годишен мъж от Бобов дол, се издирва. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница се постъпил сигнал за откраднат портфейл с пари и лични документи от магазин в града. Служителите предприели незабавни издирвателни действия и извършителят е задържан – 30-годишен местен жител, откраднатият портфейл и парите са иззети от него. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на моторна резачка и перфоратор е заявена вчера в РУ Кюстендил от къща в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

32-годишна водачка на л.а. „Фолксваген“ е причинила ПТП снощи около20.00 ч на ул.“Нов живот“ в Кюстендил. Ударила се е в паркиран автомобил. Пристигналият на местопроизшествието полицейски екип установил, че водачката е управлявала след употреба на алкохол – дрегерът е отчел резултат 2.34 промила алкохол в издишания въздух. В автомобила са били и двете й малолетни деца. Те са прегледани в кюстендилската болница, не са пострадали. Водачката е задържана с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

На 17 май служители на РУ Дупница са установили извършителката на кражба на мобилен телефон от къща в града.

Кражбата е била заявена на 10 май в полицията в Дупница, извършителката на деянието е 27-годишна жена от Бобов дол. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

 

На 16 май криминалисти от РУ Кюстендил са установили непълнолетно момиче, обявено от майката за издирване. Детето е открито в добро здравословно състояние в района на кв. „Герена“ на града, предадено е на майката.

На 16 май служители на РУ Дупница са задържали 23-годишен местен жител за притежание на наркотично вещество. Процесуалните действия са проведени в условията на неотложност и в жилишето му са открити 400 грама канабис и електронна везна. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Работата по случая продължава под надзора на прокурор, образувано е досъдебно производство.

На 16 май служители на РУ Дупница са установили извършителя на закана за убийство и нанесен побой на 41-годишен мъж от Сапарева баня, като му е причинил средна телесна повреда. Случаят е от 23 април, деянието бе извършено пред търговски обект в Сапарева баня. Нападателят е 26-годишен и е от Сапарева баня. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

На 16 май чрез тел. 112 благоевградчанин е заявил в РУ Дупница, че е получил съобщение по мобилния си телефон от неизвестно лице, че откраднатият му автомобил и обявеният за издирване  е в района на пътя Дупница – Кюстендил, служители на РУ Дупница са установили на посоченото място лек автомобил „Нисан“, извършен е оглед от дежурна полицейска група, образувано е досъдебно производство по случая. Уведомен е дежурен прокурор.

РУ Кюстендил издирва 49-годишната Екатерина Григорова

Екатерина Григорова е от Кюстендил, в неизвестност е от 10 май, когато е напуснала дома си и не се е прибрала. Тя е висока 160 см, с нормално телосложение е, с бяло-руса коса, кафяви очи. Има здравословен проблем.

РУ Кюстендил моли гражданите, които имат информация за нея да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Жената е обявена за общодържавно издирване.

Добавете Вашия коментар

TOP