Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

23 Юли 2021 | 09:54
0 коментара
Криминално

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР– БЛАГОЕВГРАД

1.Около 85 бр. тревисти растения с общо тегло около 130 килограма са открити, ожънати и унищожени от полицейски служители на РУ-Петрич. Растенията, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис са открити в хода на проведена, на 22.07.2021 г., акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещество, като същите са били засадени в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността Декилиташ, землище на гр. Петрич. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.

2.Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 56-годишен от гр. Банско. След възникнал, около 23:40 часа на 22.07.2021 г. в гр. Банско, скандал между него и 31-годишен от града, същият е хвърлил дърво, в резултат на което е счупено задното стъкло на лек автомобил „Ауди“. По случая е образуван заявителски материал.

3.На 22.07.2021 г. в РУ-Разлог е сигнализирано за извършена, на 14.07.2021 г., кражба на: казан, матрица и ролка за преса за машина за производство на пелети, ел. двигател, инверторен електрожен, винкели и метални ролки, находящи се в цех в гр. Якоруда. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

4.Полицейски служители на 01 РУ-Благоевград работят по получено съобщение за това, че в следобедните часове на 22.07.2021 г. от незаключен лек автомобил „Мерцедес, паркиран пред детско заведение в Благоевград е извършена кражба на портмоне със сумата от около 120 лв. и лични документи. По случая е образуван заявителски материал.

5.На 22.07.2021 г. в РУ-Сандански е получено съобщение от 48-годишна жена от гр. Сандански за това, че през месец юни тази година, чрез мобилно приложение е въведена в заблуждение от непознат за нея мъж, който се представил за лекар. На жената е поискана парична сума, която е превела по сметка в чуждестранна банка за да освободи колетна пратка, съдържаща голяма сума пари. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 3 100 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

6.Около 21:20 часа на 22.07.2021 г. на ул. „Дунав“ в гр. Банско, от полицейски служители на РУ-Банско е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 26-годишен водач от града. В хода на проверката е установено, че същият шофира след употреба на наркотични вещества. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство.

7.През изминалото денонощие са станали две ПТП:

На 22.07.2021 г. около 11:45 часа на ул. „Звънчарска“ в гр. Гоце Делчев, лек автомобил „Мерцедес“ с 36-годишен водач от с. Ново Лески, движейки се на заден ход е блъснал 70-годишна жена от града, пресичаща пътното платно. С охлузни рани по тялото е пострадала пешеходката, която след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

На 22.07.2021 г. около 22:30 часа на ПП 1 Е-79 между гр. Сандански и с. Ново Делчево, лек автомобил „Хюндай“ с 47-годишен водач от гр. Сандански, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е излязъл извън пътното платно и се е ударил в крайпътен скат. С болки в областта на гърдите е пострадал водачът, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Пробата за наличие на алкохол в издишания от него въздух е отрицателна.

Добавете Вашия коментар

TOP