Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

05 Април 2024 | 14:07
0 коментара
Криминално
Благоевград
Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград
Вчера в землището на с. Левуново, от полицейски служители на РУ-Сандански е задържан 45-годишен мъж от гр. Сандански, у когото са открити угарка от цигара и две найлонови пликчета, съдържащи общо около 2,35 грама канабис. В хода на работата по случая е проверено и обитавано от мъжа жилище в с. Левуново, където е намерено и иззето около 0,27 грама наркотично вещество, реагиращо положително на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.      

Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на РУ-Петрич е задържан 37-годишен мъж от с. Първомай. В следобедните часове вчера  в жилище в с. Първомай, същият е нанесъл удари с юмрук в областта на главата на 60-годишен негов родственик. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

След получено съобщение, че около 20:00 часа на 04.04.2024 г. в гр. Разлог противозаконно е отнет лек автомобил „БМВ“, от работещите по случая полицейски служители са предприети незабавни действия, в хода на които автомобилът е открит в града и са задържани пет лица, чиято съпричастност към извършеното деяние  е в процес на установяване.  По случая е образувано досъдебно производство.

От полицейски служители на РУ-Сандански, през вчерашния ден е извършена проверка на магазин за алкохол в гр. Сандански, където са открити около 571 бутилки с алкохолни напитки от различни търговски марки, облепени с български акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност. По случая е взето е отношение по компетентност от служители на ТД Митница – София. Уведомена е компетентната прокуратура. Работата продължава.

На 04.04.2024 г. в РУ-Сандански е постъпил сигнал, че в обедните часове на деня 81-годишна жена от гр. Сандански е въведена в заблуждение от непознато за нея лице, което чрез обаждане на домашния й телефон се представил за полицейски служител и съобщавайки, че внучката й е претърпяла пътен инцидент й е поискал парична сума. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 3 000 лева. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Около 12:00 часа на 04.04.2024 г. на ул. „Младост“ в гр. Сандански, лек автомобил „Шкода Октавия“ с 60-годишен водач от града, извършвайки обратен завой е допуснал ПТП с мотопед „Пежо“, управляван от 22-годишен мъж от Сандански. С фрактура на китката на ръката е пострадал мотоциклетистът. На двамата водачи са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

Добавете Вашия коментар

TOP