Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

13 Февруари 2024 | 11:05
0 коментара
Криминално
Благоевград
Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград
От криминалисти при 02 РУ-Благоевград са проведени действия по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, при които е констатирано следното:

На 12.02.2024 г. в къща в гр. Симитли, обитавана от 23-годишен мъж от града са намерени и иззети около 83 електронни цигари, съдържащи канабис. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. Около 22:30 часа на същата дата на главната улица в с. Железница, общ. Симитли е проверен и задържан 22-годишен от същото село. У него е открита кутия от цигари, съдържаща около 0,9 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. От органите на реда е проверен и частен дом в с. Полена, общ. Симитли, обитаван от 33-годишен мъж от селото. В една от стаите е намерена електронна цигара, съдържаща канабис. За случаите е уведомена РП-Благоевград. Работата продължава.

Вчера в РУ-Разлог е получено съобщение от жителка на гр. Разлог, че при разчистване на необитаем апартамент в гада са намерени два предмета с форма на кутии, които породили съмнение, че са взривни вещества. От незабавно пристигналите на място полицейски служители е установено, че предметите са правоъгълни артилерийски гръмове без взриватели. Същите са иззети от специализиран екип на ГДЖСОБТ. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

През вчерашния ден, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград са установени двама водачи на ППС, шофиращи след употреба на наркотични вещества


След извършена, около 09:15 часа в с. Железница, общ. Симитли, проверка на лек автомобил „Опел Астра“, с техническо средство е установено, че 21-годишният водач от същото село шофира след употреба на наркотик.

След като е употребил наркотично вещество, 33-годишен мъж от гр. Петрич е управлявал лек автомобил „Мерцедес“. Той е спрян от органите на реда около 11:05 часа на ул. „Рокфелер“ в гр. Петрич. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случаите са образувани досъдебно производства.

На 12.02.2024 г. около 07:10 часа в района на жп гара - Сандански, лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 46-годишен водач от с. Дамяница е преминал през охраняем железопътен прелез при спуснати бариери и светещ червен сигнал на светофарна уредба, в резултат на което е блъснат с предната лява част /буфер/ от преминаващ товарен влак, движещ се от жп гара - Сандански съм жп гара - Дамяница. След сблъсъка автомобилът е паднал в крайпътен скат. Водачът е транспортиран в МБАЛ-Сандански за извършване на медицински преглед, като не са установени наранявания. На водачите са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Добавете Вашия коментар

TOP