Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

15 Юни 2023 | 11:00
0 коментара
Общество
България
Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ
ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД
 
  1. Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.
В сутрешните часове на 04.06.2023 г., в двора на учебно заведение в гр. Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е проверен непълнолетен младеж от града, у когото е намерена около 4 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. В хода на работата по случая е извършена проверка на жилище, обитавано от същия, където е открита около 116 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. За случая е уведомена РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство.
Около 16:00 часа на същата дата, в района на ул. „Цар Иван Шишман“ в гр. Благоевград, от органите на реда е задържан 51-годишен благоевградчанин. У него са открити две саморъчно свити цигари, съдържащи канабис. По случая е образуван заявителски материал.
На 14.06.2023 г. в жилище в гр. Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански е открита найлонова чанта с намиращи се в нея електронна везна и полиетиленово пликче, съдържащо около 1 грам амфетамин. 35-годишният обитател на дома е задържан със заповед за задържане до 24 часа.  Образувано е досъдебно производство.
  1. При извършена, около 12:35 часа на 16.06.2023 г. на ул. „Пирин“ в гр. Благоевград, проверка на лек автомобил „Рено Сценик“ от органите на реда е установено, че 27-годишният водач на автомобила от с. Изгрев шофира след употреба на наркотично вещество. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.
 
  1. Около 07:10 часа на 14.06.2023 г. на тел. 112 е получено съобщение от жителка на гр. Благоевград, че на площад „Христо Ботев“ в Благоевград е открила труп на безстопанствено куче. За случая е уведомена РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на причините за смъртта на животното продължава.
 
  1. Полицейски служители на 01 РУ-Благоевград работят по получен сигнал за това, че около 00:00 часа на 14.06.2023 г. е увредено рекламно табло на игрална зала в централната градска част на гр. Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство.
 
  1. На територията на област Благоевград са станали следните ПТП:

На 14.06.2023 г. около 14:10 часа на път II-84 в района на с. Аврамово, лек автомобил „Инфинити“ с 40-годишен водач от гр. Пловдив, разминавайки се с товарен автомобил „Ман“ се блъска странично в него. В резултат на инцидента водачът на лекия автомобил е пострадал с разкъсно-коантузна рана на ръката, а 11-годишна пътничка в него е с фрактура на ръката в областта на рамото. На водачите са направени проби за употреба на алкохол, които са отрицателни.

На 14.06.2023 г. около 16:30 часа на ул. „Места“ в гр. Сандански, 10-годишно момиче от гр. Сандански е паднало от мотоциклет „Хонда“ и е получило охлузвания в областта на краката, след като 42-годишният водач на мотоциклета го е паркирал на степенка и с работещ двигател, а детето качвайки се на него е хванало дръжката на газта и мотоциклетът потеглил. След извършен медицински преглед момичето е освободено за домашно лечение. На мъжа е съставен Акт за установено административно нарушение. Направената му проба с техническо средство за употреба на алкохол е отрицателна.

На 14.06.2023 г. около 17:10 часа на ул. „Дунав“ в гр. Гоце Делчев, лек автомобил „Сеат Ибиза“ с 42-годишен водач  от с. Кочан е блъснал в предната гума велосипед, управляван от 9-годишно момче от гр. Гоце Делчев. Детето е с травма на брадичката и след извършен медицински преглед е освободено за домашно лечение. Водачът на автомобила е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна.

На 14.06.2023 г. около 19:30 часа в района на кръстовище между ул. „Гоце Делчев“ и ул. „Братя Кулини“ в гр. Разлог, като не спазва пътен знак Б2, 8-годишен велосипедист се е блъснал в зоната на страничното огледало на лек автомобил „Фолксваген Голф“, в резултат на което е пострадал с фрактура на раменната става. На 32-годишният водач на автомобила е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.
 

Добавете Вашия коментар

TOP