Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

16 Март 2023 | 16:57
0 коментара
Криминално
Благоевград
Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ

ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

 

  1. На 15.03.2023 г. в гр. Благоевград, криминалисти при 02 РУ-Благоевград са извършили проверка на двама младежи от града, като у единия от тях, който не е пълнолетен е открито полиетиленово топче, съдържащо около 1,5 грама канабис. В хода на работата по случая, от органите на реда е установен и задържан 27-годишен благоевградчанин, разпространил наркотичното вещество. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

 

  1. В следобедните часове на 15.03.2023 г., при опит да извърши кражба на дрехи и бижута на приблизителна обща стойност около 470 лв. от магазин, находящ се преди паркинг на бензиностанция на ПП 1 Е-79 в района на с. Кулата е задържана 20-годишна гръцка гражданка. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

 

  1. В РУ-Гоце Делчев е получено съобщение за това, че в обедните часове на 15.03.2023 г. е извършена кражба на хранителни продукти от магазин на голяма търговска верига в гр. Гоце Делчев. От работещите по случая полицейски служители е установено, че деянието е извършено от непълнолетно момиче от с. Гърмен. Стойността на нанесената щета е в процес на установяване. Образуван е заявителски материал.

 

  1. В сутрешните часове на 15.03.2023 г. на път II-84 в района на  разклона за с. Баня, от полицейски служители на РУ-Разлог е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“. С техническо средство е установено, че 25-годишният водач на автомобила от гр. Якоруда шофира след употреба на наркотични вещества. Той е задържан  със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.

 

  1. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 39-годишен гръцки гражданин. Около 18:10 часа на 15.03.2023 г., управляваният от него лек автомобил „Деу“ е спрян за проверка в с. Кулата, общ. Петрич, като от органите на реда е установено, че мъжът шофира след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство.

Добавете Вашия коментар

TOP