Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

22 Декември 2022 | 10:20
0 коментара
Криминално
Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ

ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

 

  1. В хода на извършена, около 22:40 часа на 21.12.2022 г. в района на кръстовище образувано от ул. „Полк. Дрангов“ и ул. „Свобода“ в гр. Благоевград, проверка на лек автомобил „Ауди“ полицейски служители на 02 РУ-Благоевград са установили, че 30-годишният му водач от гр. Благоевград шофира след употреба на наркотично вещество и без свидетелство за управление на МПС. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство.

 

  1. На 22.12.2022 г. в РУ-Разлог е получено съобщение за това, че около 00:00 часа на същата дата е увредена ПВЦ врата на тераса на частен дом в гр. Разлог. От пристигналите незабавно на място полицейски служители не са констатирани други щети, както и липси от жилището. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

 

  1. През изминалото денонощие са станали следните ПТП:

 

На 21.12.2022 г. около 12:20 часа в района на кръстовище образувано от ул. „ Цар Борис III“ и ул. „Славянска“ в гр. Петрич, лек автомобил „Ауди“ с 52-годишен водач от гр. Петрич, завивайки на ляво от ул. „Славянска“ към ул. „ Цар Борис III“ не е пропуснал и е блъснал 60-годишена жена от града, която пресичала пътното платно по пешеходна пътека. Жената е пострадала със спукана кост на раменна става и след оказана медицинска помощ е освободена за домашно лечение. На водача на автомобила са направени проби за употреба на алкохол и наркотици, които са отрицателни.

 

На 21.12.2022 г. около 14:00 часа на моста на река Струма в района на с. Железница, общ. Симитли е станало ПТП между лек автомобил „БМВ“ с 18-годишна водачка от Благоевград и лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 54-годишен благоевградчанин. С натъртване на коляното е пострадал водачът на лекия автомобил „Мерцедес“, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

 

  1. От полицейски служители на РУ-Сандански, около 23:00 часа на 21.12.2022 г. на ул. „Свобода“ в гр. Сандански е спрян за проверка товарен автомобил „Фолксваген Транспортер“. С техническо средство е установено, че 55-годишният му водач от с. Рибник, общ. Петрич шофира с наличие на 1,73 промила алкохол в издишания въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Добавете Вашия коментар

TOP