Информационен бюлетин на МВР за Кюстендил, Дупница и Бобов дол

14 Февруари 2024 | 09:38
0 коментара
Общество
Кюстендил
Информационен бюлетин на МВР за Кюстендил, Дупница и Бобов дол

На 13.02.2024 г. в РУ Дупница е заявена кражба на мобилен телефон от къща в града. Служителите предприели незабавни действия, извършителят е установен – 17-годишен местен жител, телефонът е иззет от него. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

На 13.02.2024 г. в РУ Кюстендил е  образувано досъдебно производство за домашно насилие – 37-годишен мъж е отправял закани за убийство към съпругата си. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство за причиняване на смърт на домашно куче е образувано в РУ Кюстендил вчера. Сигналът е подаден от собственичката, деянието е извършено в с. Пелатиково. За случая е уведомен дежурен прокурор.

На 13.02.2024 г. в РУ Бобов дол е заявена кражба на инструменти от апартамент в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Кюстендил

2 пожара са гасили през изминалото денонощие екипи на РСПБЗН, единият е нанесъл щети. Възикнал е призори в стопанска постройка в кв. „Изток“ – Кюстендил. Изгорели са паянтова постройка, 4 куб. м отоплителен материал, 10 птици. Спасена е къща. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, причинен е от небрежност. Няма пострадали хора.

Потушени са 57 пожара в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си. Екипите на пожарната са реагирали на 90 сигнала за произшествия. При инцидентите няма загинали. 

С материални щети са 18 от пожарите за денонощието, осем от които са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 39 пожара. За изминалите 24 часа са извършени 25 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи.

Добавете Вашия коментар

TOP