Информационен бюлетин на МВР за Дупница и Кюстендил

08 Април 2024 | 11:33
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Информационен бюлетин на МВР за Дупница и Кюстендил

18-годишен младеж е задържан от кюстендилски полицаи в края на миналата седмица за притежание на наркотично вещество. Служителите го спрели за проверка на ул. „Казанлък“ в града, той веднага изхвърлил портмоне, което е отворено в присъствието на поемни лица. Открити са 2 опаковки хероин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

28-годишен жител на с. Пиперков чифлик е задържан с полицейска заповед в края на миналата седмица. Той е причинил ПТП – ударил се е в ограда на соларен парк в селото, после е напуснал местопроизшествието. Последвали са полицейски действия, в землището на с. Гирчевци е установен водачът и л.а. „Опел“, който е бил с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Досъдебно производство е образувано по случа я в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. 36-годишен водач на л.а. „Форд“ е управлявал с 2.40 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена в Сапарева баня, тестът е направен с техническо средство. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Задържан е с полицейска заповед, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. 37-годишен жител на с. Багренци е управлявал л.а. БМВ, който не е регистриран. Проверката е извършена в селото. За случая е уведомен дежурен прокурор.

14 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица, 3 от тях са причинили щети, загинал е 75- годишен мъж от с. Търновлаг – той запалил сухи треви и отпадъци по време на почистване на нива в землището на селото. Огънят се разпространил бързо поради силния вятър, мъжът е починал на нивата. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при пожар в спомагателна постройка в Дупница са унищожени покривна конструкция – 15 кв. м, спомагателна постройка, дърва за огрев – 1 куб. м, фуражомелка, електрически култуватор и градински инвентар. Пожарът е причинен при извършване на огневи работи в имота. Угасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, спасени са 4 сгради.

В края на миналата седмица техническа неизправност в ел.инсталация на къща в с. Коркина е причинила пожар, изгорели са покривна конструкция – 30 кв. м, бяла, черна, компютърна техника, мебели, домакинско имущество. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Бобов дол, няма пострадали хора.

Усилени екипи от пътни полицаи подпомагат движението в дните на натоварен трафик по АМ, първокласните пътища, подстъпите към туристическите комплекси и местата, където се организират мероприятия с МПС в областта. Скоростните режими  по пътищата за обществено ползване се контролират от пътни полицаи и с технически средства/камери/. Контролните действия са разпоредени от гл. секретар на МВР и са факт  от миналата седмица.

Добавете Вашия коментар

TOP