Информационен бюлетин на МВР за Дупница и Кюстендил

24 Януари 2022 | 10:48
0 коментара
Криминално
Информационен бюлетин на МВР за Дупница и Кюстендил

В края на миналата седмица е възникнал инцидент между група жители на с. Таваличево, прераснал е в побой. Пострадал е 47-годишен мъж – настанен е в кюстендилската болница с порезна рана в областта на главата. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е образувано досъдебно производство за управление на МПС след употреба на алкохол и без СУМПС. Пътните полицаи са извършили проверката на л.а. „Ауди“ на пътя Кюстендил – с. Богослов, водачът – 45-годишен мъж от с. Богослов е бил без СУМПС и управлявал след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.47 промила. Задържан е с полицейска заповед, за случая е уведомен дежурен прокурор.

5 досъдебни производства са образувани в края на миналата седмица за повреждане на чужда собственост – в Кюстендил са счупени прозорци апартамент с твърд предмет; в Дупница са счупени задно панорамно стъкло на л.а. „Тойота“, счупено е стъкло на витрина на хранителен магазин, повреден е заключващ механизъм на офис, счупени са стъкла и  фар на л.а. „Дачия“. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, уведомени са дежурни прокурори.

2 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица на територията на РУ Дупница. В района на Сапарева баня при сблъсък между 2 леки автомобила „Ауди“ е пострадал водачът на единия и спътничката му – той е със счупен палец на дясната ръка, тя – с избити 2 зъба. По случая е образувано доссъдебно производство в РУ Дупница, тестовете на водачите за употреба на алкохол са отрицателни, уведомен е дежурен прокурор.

На сигнализиран със светофарна уредба жп прелез в Дупница вчера 47-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е преминал на червен сигнал и това е довело до сблъсък с преминаващия влак. Водачът на лекия автомобил е закаран в дупнишка болница за преглед и оказване на помощ, съставен му акт по ЗДвП. Екип на РСПБЗН е изтеглил катастрофиралите МПС и е обезопасил жп прелеза.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица,2 от тях са нанесли щети.

В с. Крайници в дърводелска работилница пожарът е причинен от неправилно ползване на нагревателни уреди, унинщожени са 8 куб. м дървен материал и 2 инвентора. Двата противопожарни екипа на РСПБЗН – Дупница са спасили дърводелски цех – 100 кв. м, няма пострадали хора.

Пожарът в склад в с. Пелатиково е причинен от късо съединение, унищожени са моторни триони, дограма, инвентар. 2 екипа от РСПБЗН са гасили, спасили са покривна конструкция 250 кв.м и склад – 115 кв.м, няма пострадали хора.

Добавете Вашия коментар

TOP