Илко Стоянов: Няма да има тоталитаризъм в модерен и европейски Благоевград!

30 Юни 2021 | 12:15
8 коментара
Политика

Да ползваш заплахи и репресии, че ще тормозиш хора със силата на държавните органи си има едно единствено име - ТОТАЛИТАРИЗЪМ. Недопустимо е!

Това написа в своя профил във фейсбук кандидатът на ПП „Има такъв народ” за кмет на община Благоевград - Илко Стоянов. Причината да изрази своята емоционална позиция в социалната мрежа бе публикация на отпадналия на първия тур кандидат-кмет Стефан Делиов. В нея той твърди, че хора които са го подкрепили на изборите, са били притискани и репресирани от заместник-кмета по сигурността и кандидат-депутат от БСП - Любен Милев, да гласуват за Румен Томов и социалистическата партия.

„Същият този човек е втори в червената листа за Народно събрание, председател е на общинската структура на БСП. Аз обаче не съм изненадан от тоталитарните методи на работа. Но съм изненадан, че повече от 30 години след настъпването на променитетези хора все още се опитват да ни върнат в миналото”, смята Илко Стоянов.

Според него на опонента му Р. Томов и на БСП им липсва адекватна програма за развитие на община Благоевград, както и аргументи в битката за кметския пост. Затова прибягват до тези тези позабравени милиционерски действия.

„С лъжите, внушенията и манипулациите за фактите и личността ми, някак си бях посвикнал, колкото и да е неприятно. Но да се връща тоталитаризмът в нашия град е, недопустимо е това уродливо явление да се завръща в Благоевград. Свободата на личността е в основата на развитие на обществото ни. За това съм се борил в професията си като адвокат и свободата е най-малкото, което ще дам на обществото ни като кмет. Няма да има място за тоталитаризма в града ни, ако получа доверието на моите съграждани”, категоричен е Илко Стоянов. Той призова своя опонент Румен Томов незабавно да прекрати всички действия на репресия и натиск, които се осъществяват върху жители на общината, чрез властовите инструменти на администрацията, а също така и върху самите хора, работещи в администрацията и общинските дружества.

Стоянов апелира и хората, които пряко извършват тези действия - ръководни постове в общинска администрация, управители на общински дружества и кметове на села, да прекратят кампанията на репресии и натиск срещу съгражданите му, защото на 5 юли „всички ние отново ще се събудим в една и съща общност, ще живеем заедно и трябва да градим, а не да се мразим”.

Стоянов се обърна и към истински работещите в администрацията, че всеки един служител ще получи своя шанс да върши работата си в нормални условия. Затова не бива да се поддават на внушенията на техните моментни ръководители. Той поиска компетентните органи в полицията да започнат незабавна проверка на имената, които Любен Милев ползва като инструмент за нерегламентиран и дори престъпен натиск.

„И накрая искам да ви кажа, че тази неделя ще е важна и символна не само за нас, а и за цяла България. Не трябва да допускаме връщане към тоталитарното минало. Животът днес върви напред, а не назад, гласувайте за обединен, демократичен, модерен и проевропейски Благоевград!”, завършва своя призив Илко Стоянов. 

Добавени коментари

Запознат публикува:
01 Юли 2021 | 23:01
Илко ти си най - долния продажник и политически хамелеон,който се е раждал в Благоевград. Ти си отвратителен шпионин,ти предаде много хора и Илко ще си носиш последствията за това.
станислав публикува:
01 Юли 2021 | 13:35
Илко е новият кмет!
Чест и достойнство публикува:
01 Юли 2021 | 11:03
Илко ти си политическа курва, всички те знаем, какъв си измамник и схемаджия няма да си кмет.
Пази Боже публикува:
01 Юли 2021 | 00:36
Е щом човек преминал през 9 партии и избягал от града да е зам.кмет в Петрич е промяната, тогава сме го загазили здраво. Човекът е олицетворение на нагаждач и политически хамелеон, въртящ си задника натам където усеща ще има келепир. Не случайно дори е в листите за депутат, ако случайно не стане кмет, да е сигурен че ще е във властта.
Gost публикува:
30 Юни 2021 | 19:23
Драги ми Илко, Четящите хора няма как да не забележат гербавата риторика, която се опитваш да им пробуташ, натикана в дрешките на "промяната", или как беше по твоему: "Гласувайте за обединен, демократичен, модерен и проевропейски Благоевград!" Благоевград, Илко, откакто се помни, е модерен, европейски град и който не го знае, а иска тепърва да го прави "проевропейски", му липсват има-няма първите 50-60 години! Благоевград, Илко, го е имало много преди ти да станеш гербав зам.кмет в Петрич и ще го има, вервай ми, много след твоя злощастен опит да заобиколиш промяната, като се натикаш в "подходящата" партия в "подходящото" време! Защото, Илко, ти вече си взел да им говориш на нашите съграждани "от високо" и с лексиката на кумира ти, бат'Бойко Борисов! М-даа! Ние, Илко, такива като теб сме ги виждали в Благоевград и ги виждаме навсякъде около нас - нагаждачи и интересчии, тикащи се с лакти пред нормалните хора всеки път що ви замирише на келепир! Един такъв вече го отсвирихме на първия тур, ако се сещаш за какво ти говоря. Биографийката, дето си я имаш и си я носиш, Илко, е повече от доказателство за думите ми, както впрочем и погледът ти. Не е хубаво, Илко, че си успял да замажеш очите на хората в ИТН, защото благоевградчани разчитат истински на тази партия за промяната и затова се питам: ти ли ще им береш срама, като започнеш с далаверите от първия ден, ако не дай Боже вземат, че те изберат за нещо! Сещаш ли се, Илко, че така ще провалиш 30-годишните и отгоре надежди на хората за живот в нормална държава, ръководена от почтени и компетентни ръководители. Държава, в която, Илко, такива като теб не трябва да помирисват власт, защото са доказали, че се интересуват само от себе си и благополучието на своите най-близки хора. И като казах почтени, да ти припомня, че за разлика от теб, аз винаги съм се борил срещу престъпниците, а ти си ги защитавал срещу заплащане! И още, Илко, аз никога не съм те молил за политическа подкрепа, но ти си го правил! Да, да, правил си го! Нека нашите съграждани знаят, че Илко Стоянов - изборът за кмет на ИТН в Благоевград преди 2 год. дойде "на крака" в моя кабинет във "Водно строителство - Благоевград" АД, за да получи чрез мен подкрепа от Общинската организация на БСП, която сега "жестоко ненавижда" и зове ТОТАЛИТАРНА! Още по-лошото е, Илко, и това също трябва да го знаят нашите съграждани, че не беше дошъл току-тъй, а с осигурени политически протекции от наши другари на най-високо ниво в Партията. Как си го направил и какво си им обещавал само ти си знаеш. Срам, не срам, Илко, длъжен си да разкажеш и за това на твоите сегашни покровители в ИТН, както и да дадеш обяснения за твоя политически морал и почтеността пред гражданите на Благоевград! Хайде, със здраве и гледай по-малко да се изказваш до вота, че "замириса" на статукво и далавера!
станислав публикува:
30 Юни 2021 | 15:35
Червен дядка или млад и интелигентен кмет...това са вариантите...ГЛАСУВАЙ БЛАГОЕВГРАД
Общината публикува:
30 Юни 2021 | 14:39
Коя от всичките партии, които обиколи те научи толкова да лъжеш? СДС, Код консерватори, Глас народен, ГЕРБ -Петрич или Има такъв народ! За едни гласоподаватели питам! Депутат ще става ли Илко или...
Gost публикува:
30 Юни 2021 | 12:29
Илко, че те подведа сичките, че се закълнат във вярност към теб, но ще гласуваа за Томов, не подавай ръка към *змия *

Добавете Вашия коментар

TOP