Илияна Попова, зам.-кмет: Петрич с номинации в 8 категории за Годишните награди на Министерството на туризма

27 Ноември 2018 | 12:55
0 коментара
Култура

Община Петрич има номинации в 8 категории за Годишните награди на Министерството на туризма. Илияна Попова, зам.-кмет на Община Петри, цитирана от Фокус.

Тя посочи, че кандидатурите са подавани в професионални и журналистически категории, както и в отделна група за Общини.

„Аз съм изключително горда от факта, че във всички категории, в които кандидатствахме, получихме одобрение. Бяхме одобрени в следните категории: „Туристическа атракция/обект“ с нашия античен град Хераклея-Синтика; „Туристическо събитие“ с Национален туристически поход „По стъпките на Самуиловите войни“; „Духът на България“ с Фестивала на кестена; „Специализиран туризъм“ с тематичния информационен веломаршрут „Желязната завеса“; „Туристическа дестинация“ със самата Община Петрич; „Иновации“ с иновации на спортен клуб Bo&Bo; също така имаме номинации в категория „Община за планински туризъм“, както и в категория „Община за културно-исторически туризъм““, отбеляза заместник-кметът.

Илияна Попова допълни, че отделно от това победителят в категорията „Изборът на българите“ по принцип се определя според гласовете за обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“ в туризма. По думите й в тази категория самото Министерство на туризма е излъчило два петрички обекта, а именно Национален парк-музей „Самуилова крепост“ и местността Рупите с храм-паметник „Света Петка Българска“.

Тя обясни, че тук не се кандидатства, а просто Министерството номинира обектите.

Добавете Вашия коментар

TOP