Илхан Кючюк поздрави ДПС за 31-вата годишнина на партията

04 Януари 2021 | 10:32
0 коментара
Политика

Българският етнически модел не е просто понятие от историята, това е изстрадан роман, написан с горичиви човешки съдби.
Ето защо нашият етнически модел трябва да бъде утвърждаван и развиван.

 

Това написа евродепутатът Илхан Кючюк в публикация в социалната мрежа Фексбук по случай 31-та годишнина от учредяването на партия ДПС.

 

Пътят ни бе трънлив и пълен с трудности, но кой, ако не ние, може да мине по него. И затова ДПС е уважаван партньор не само сред либералите. Но там ДПС е наистина доказан защитник на човешките права и свободи, добавя Кючюк.

 

Ето я и цялата публикация на евродепутатът:

 

„Уважаеми учредители,
Уважаеми съмишленици и приятели на ДПС,

Има неща, които остават в историята като пример за бъдещите поколения. Има дела, които говорят за тези преди нас. В деня на 31-та годишнина от учредяването на Движението за права и свободи бих искал да кажа няколко думи за всички нас.


Българският етнически модел не е просто понятие от историята, това е изстрадан роман, написан с горичиви човешки съдби.
Ето защо нашият етнически модел трябва да бъде утвърждаван и развиван. Ние като нация можем да допринесем за членството на страните от Западните Балкани в ЕС точно с тази работеща концепция.
Д-р Доган посочва категорично пътя ни през 1990 г., защото нашият път е Европа и той минава през паметниците на жертвите от така наречения “Възродителен процес”. Защото, нека бъдем честни, Европа гарантира в най-голяма степен защитата на нашите човешки права и свободи.  


Пътят ни бе трънлив и пълен с трудности, но кой, ако не ние, може да мине по него. И затова ДПС е уважаван партньор не само сред либералите. Но там ДПС е наистина доказан защитник на човешките права и свободи.


Оказва се, че човешките права и свободи никога не са били отживелица или стара идеология. Напротив, кризата с Ковид-19 задълбочи тяхното значение. Световната криза показа както необходимостта от нова политическа култура, така и раждането на нови реалности.
Сътрудничеството с обществото днес е неотменимо и повече от задължително. Но затова се изисква доверие. Ето защо, години наред ние влагаме нашите сърца и души в идеите, които носят свободата да бъдем разбирани и уважавани.

ДПС днес не е просто абревиатура. ДПС е личен избор и мисия!

Честит 31-ви рожден ден, ДПС!”

Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP