Илхан Кючюк откри фотоизложба в ЕП: Европа трябва да знае за успешния модел на община Белица

19 Март 2024 | 12:13
0 коментара
Политика
България
Илхан Кючюк откри фотоизложба в ЕП: Европа трябва да знае за успешния модел на община Белица

„Идеята на тази изложба бе да се опитаме да покажем успешния модел на Белица тук - в европейските институции. За 20 години Белица се превърна в модел за спасяването на мечките. Тази 20-годишна история отразява и потвърждава заслугите на Община Белица, на фондация „Четири лапи“и на фондация „Бриджит Бардо“ през годините и дава още един шанс на мечките да заживеят своя нов нормален живот в друга среда.“, това каза евродепутатът Илхан Кючюк при откриване на изложбата „СПАСЕНИТЕ: 20 ГОДИНИ ИСТОРИЯ“, посветена на Парка за мечки в гр.Белица.

 

Кючюк изрази задоволство, че сред гостите на събитието са представители на местната власт от различни политически семейства, което по думите му значи само едно – България може да бъде единна!

 

„Вълнувам се, защото в сърцето на Европа се говори за моята родина България и за нашата община Белица. Добрият пример Белица може да бъде използван в цяла Европа. „Паркът за мечки“ не само спаси мечките, но той промени нашата култура в посока отношение към животните, но и даде силен тласък за развитието на община Белица и по-голямата разпознаваемост на общината.“, заяви кметът на Белица Радослав Ревански.

 

На фотоизложбата присъстваха Мартин Хойшик, зам.-председател на Европейския парламент, Радослав Ревански, кмет на Община Белица, Лучана Д'Абрамо, главен директор развитие на фондация "Четири лапи", Димитър Иванов, директор на Парка за мечки, Кристоф Мари, зам.-директор на фондация "Бриджит Бардо", съпредседателите на Младежко ДПС - Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов, кмета на община Якоруда Мехмед Вакльов, евродепутати и т.н.

Добавете Вашия коментар

TOP