Ихор Шевадзуцкий се оказа със 17,3 килограма по-тежък от Кубрат Пулев

30 Март 2024 | 08:17
0 коментара
Спорт
България
Ихор Шевадзуцкий се оказа със 17,3 килограма по-тежък от Кубрат Пулев

краинският боксьор Ихор Шевадзуцкий е с цели17,3 килограма по-тежък от българина Кубрат Пулев.

Това показа официалният кантар преди мача между двамата за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), който ще се проведе в събота вечер в столичната зала "Арена София".

След преминаването на кантара, който бе направен в мол "България" Кубрат Пулев се оказа с тегло от 112,7 килограма. Неговият съперник Ихор Шевадзуцкий пък тежи точно 130 килограма. 

Другият най-очакван мач от галавечерта - този между Тервел Пулев и Роли Ламбърт в полутежка категория, показа доста по-малка разлика между двамата бойци. Българинът е 90,6 килограма, докато камерунецът Ламбърт е с 400 грама по-лек - 90,2 килограма. 

 

Тервел Пулев и Роли Ламбърт по време на кантара.

 Тервел Пулев и Роли Ламбърт по време на кантара.
startphoto.bg

 

"Не са малко. Това си има своите плюсови, своите минуси, но по-важното е кой какво може да използва. Това, че съм по-лек, ако го използвам правилно, може да бъде плюс. Ако го използвам неправилно, може да бъде минус, така че въпрос на стратегия, на подготовка, на качества", коментира Кубрат Пулев разликата в килограмите с неговия опонент.

"Публиката е супер емоционална в България и някой път е нож с две остриета, така че може да даде енергия, може ако съм емоционален, да повлияе зле, допълни Кобрата. - Не разчитам само на това, но това е важно. За мен това е огромна любов и аз винаги отвръщам по същия начин, даже двойно повече, колкото мога. Аз разчитам на моята подготовка, опита който имам. Разчитам на бързината, която имам", добави той.Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP