Игриви деца от Благоевград дадоха пример навръх Съединението

24 Септември 2020 | 15:56
1 коментара
Общество

Игриви деца от Благоевград дадоха пример навръх Съединението.

На националния празник, Деня на Съединението - 22 септември, деца дадоха пример за единност, гражданска отговорност и отношение към общото.

От 3 до 13-годишни игриви юначета и госпожици, някои от които наскоро проходили, се включиха в общата инициатива на децата пред блока – да почистят мястото, където играят. Най-малките, разбира се, не знаят що е то съвест и гражданска отговорност. Но растат, по примера на кака и батко, с отношението към чистото и обществената отговорност на мама и татко. Детски спорове, малко плач и юнашка препирня имаше за лопатките и греблата, че не стигаха за всяко юначе. Но усърдно събираха сухи клонки, захвърлени пластмасови отпадъци и кенчета, избягал чорап от простора на някоя тераса… Десетина чувала боклуци се събраха от навид прилично поддържаното междублоково пространство. На финала, на чисто, майките щедро почерпиха децата за добрата работа шоколадови бонбони, сок и гризини, изкушение за всяко дете.

Мястото между 202 и 205 блокове в квартал Еленово преди години бе площадка за игра на филиал на детска градина.

След преструктурирането на Целодневна градина № 2 и преместването й, междублоковото пространство сякаш опустя. Само изпуснатите от ромската махала коне и други чифтокопитни домашни животни обитаваха и цапаха района. От няколко години обаче районът е завидно оживен от малки деца. Смехът в играта на най-младите жители в района отеква между панелните блокове от рано сутрин до късно вечер.

Добавени коментари

БЛ публикува:
24 Септември 2020 | 23:12
Съединението е на 6 септември.

Добавете Вашия коментар

TOP