Идва ли затопляне? Ето какво време ни очаква през уикенда

11 Март 2022 | 15:15
0 коментара
Любопитно
Идва ли затопляне? Ето какво време ни очаква през уикенда

През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде БТА.

На отделни места ще превалява слаб сняг.

Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен северен вятър. Остава студено с преобладаващи минимални температури между минус 10° и минус 5°, а максимални - между минус 1° и 4°. В София минимална температура около минус 10°, максимална - около минус 1°. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за март и още малко ще се повиши.

Черно море

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, на отделни места със слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури на въздуха: 1°-3°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Планините

Над планините облачността ще е по-често значителна и на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 11°, на 2000 метра - около минус 16°.

Неделя и понеделник

В неделя и понеделник ще се затопля, повече ще се повишат дневните температури, но средноденонощните ще останат по-ниски от обичайните. В неделя вятърът ще е слаб от северозапад, облачността от запад ще започне постепенно да намалява, дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса.

В понеделник над Западна България ще преобладава слънчево време и ще е ще е почти тихо. Над Източна сутринта все още ще облачността ще е значителна, но през деня и там ще намалее до слънчево време, ще духа слаб вятър от север-североизток. 

Добавете Вашия коментар

TOP