И Yettel вдига цените

30 Януари 2024 | 13:43
0 коментара
Бизнес
България
И Yettel вдига цените

Yettel обяви, че ще актуализира тарифата абонаментите си заради инфлацията. Така след Vivacom и А1, трите големи телекома в България за трета поредна година пристъпват към „индексация“.

От Yettel коментират, че средногодишната инфлация за 2023 г. е била 9,5%. На същия индекс се позоваха и от А1. 

„В съответствие с клаузите в договорите ни с клиентите планираме да индексираме цените на мобилни услуги, с цел ефективно справяне с текущите икономически предизвикателства и осигуряване на най-доброто обслужване“, посочват от Yettel.

Това е третата поредна година, в която трите телекома се позовават на натрупаната инфлация през предходната година, за да вдигнат тарифите. През 2023 г. годишната такава към декември бе 16,9%, а средногодишната - 15,3%. Всеки телеком избра свой подход за увеличенията на абонаментните си услуги, включително диференциран и в някои случаи с фиксирани суми от по 1-2 лева, в зависимост от тарифния план.

За първи път те се възползваха от това си право, заложено в Общите условия към договорите, през 2022 г., когато се позоваха на тепърва започващата да расте инфлация. Годишната тогава бе 7,8%, а средногодишната - 3,3%.

Добавете Вашия коментар

TOP