И Волен Сидеров влиза в битката за столичен кмет

24 Септември 2019 | 15:24
0 коментара
Политика

И Волен Сидеров влиза в битката за столичен кмет. Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров обяви решението си пред журналисти по време на протест пред Съдебната палата в София. 

На протеста са членове и симпатизанти на "Атака", които оспорват решението на съда за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман. Полфрийман уби студента Андрей Монов на 28 декември 2007 г. 

[Освободиха предсрочно осъдения за убийство Полфрийман]

Освободиха предсрочно осъдения за убийство Полфрийман

Според съда били налице законови основания за освобождаването му

Преди два дни културни дейци поискаха Сидеров да се кандидатира за кмет на столицата. 

[Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП]

Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП

Така се опитвали да я представят Борисов и Фандъкова

Припомняме, на 2 септември стана ясно, че Йорданка Фандъкова влиза в битката за кмет на София. Така настоящият кмет дава заявка за четвърти мандат. На същия ден и Мая Манолова обяви, че ще се бори за кметския пост. 

Към момента те са най-изявените кандидати за бъдещ столичен градоначалник.

Според социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг Йорданка Фандъкова ще получи нов мандат, ако се кандидатира на предстоящите местни избори.

По-късно проучване, направено от "Маркет линкс", показва, че Мая Манолова би събрала по-голяма подкрепя спрямо Фандъкова, ако също се кандидатира за поста. Тя самата изрази увереност, че ако реши да се включи в битката за столицата, ще спечели изборите. 

Малко след тях - на 9 септември, от партия "Възраждане" издигнаха бивш военен пилот за кмет на София. Николай Дренчев е бивш пилот на изтребителите Миг- 23, предприемач и един от основателите на партията.

На 23 септември евродепутатът от ВМРО/Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки обяви своята кандидатура за столичен кмет.

От "Демократична България" издигнаха кандидатурата на арх. Борислав Игнатов.

Добавете Вашия коментар

TOP