И шестте деца от Кардам вече са в болница

30 Октомври 2019 | 10:06
0 коментара
Общество

И шестте деца вече са в болница.

Това разкри дядото на починалия третокласник Стефан в Кардам. По думите му от социални грижи са преценили, че всички малчугани трябва да минат прегледи, ппредава btv . Втори ден след кончината на детето все още не се знае причината за трагедията.

Трагедията се разиграла в добричкото село Кардам. Семейство с 6 деца, на възраст между 4 и 13 години, вечеряло в неделя, след което няколко от децата се почувствали зле и започнали да повръщат.

Медицински екип им е дал лекарство срещу повръщане и си тръгнал. Малко по-късно 9-годишното момче се влошило и починало.

“Децата не бяха толкова зле и Стефчо не беше толкова зле. Дъщеря ми каза вземи айрян, кисело мляко, сок. Вече стана 11 без 20 часа децата не се подобриха и викнахме втори път линейка. Видяха детето, казаха, че ще му бият една мускулна инжекция. 4 ампули смесиха и му биха инжекцията. Казаха, че детето ще се оправи. При заминаване на линейката дъщеря ми се прибра с жена ми.

Бяха взели сок. Детето поиска да пие от него. Няма и 50 мл да е изпил и каза: “Бабо, отвий ми кранченцата, топло ми е” и започна да прави едни симптоми, нещо като гърчове. Аз хукнах да търся кола. През това време дъщеря ми излезе и каза: “Той почина”.

После линейката се е върнала.

“Детето беше мъртво, а той вади слушалките да го преглежда”, вайка се още почерненият дядо.

Добавете Вашия коментар

TOP