I ОУ „Св. Климент Охридски" Сандански с редица обучения в четири държави

24 Октомври 2018 | 12:20
0 коментара
Култура

IОУ „Св. Климент Охридски“ спечели проект по програма „Еразъм +“, който се осъществи през 2018 г.

*В периода 29.07.2018 г-05.08.2018 г. учители от училището се включиха в обучение по проект „Учители на 21-ви век“. Обучението на тема „Управление на конфликти, емоционална интелигентност и превенция на тормоза“ се проведе в Барселона, Испания. В него участваха г-жа Ирина Малчева, старши учител начален етап на основното образование и директорът на училището – г-жа Йонета Лозанска. По време на курса бяха представени възможностите как да използваме конфликтите като възможност за развитие и да търсим позитивното във всеки един създал се конфликт в училище. В групата на обучаващите се участваха представители на България, Румъния и Португалия.

*Едно от местата за обучение бе Флоренция, Италия. В обучението на тема „Преподаване в 21-век – компетенции, умения за общуване и творчество“ беше командирована г-жа Мария Сърбова, старши учител общообразователен учебен предмет в прогимназиален етап. Участие взеха България, Румъния, Полша, Дания и Унгария.

*През месец септември в град Дъблин, Ирландия г-жа Гергана Граматикова –  учител общообразователен предмет в прогимназиален етап, взе участие в обучение на тема „Как да използваме таблети, образователни приложения и социалните медии в класната стая“. По време на двуседмичния курс на учителите бяха представени много и разнообразни приложения как лесно могат да се използват в класната стая. В обучението участие взеха учители от България, Италия, Испания и Германия.

*От 6 до 14.10.2018 г. в град Хелзинки, Финландия г-жа Таня Иванова – старши учител в начален етап на основното образование, взе участие в обучение на тема „Структурирано образователно посещение в училища и институции във Финландия“. В обучението бе включено посещение на училища, работещи по нова образователна система, изключително успешна; дискусии с учители от начален етап и прогимназиален етап и директори; запознаване с исторически забележителности в Хелзинки и селища в околността.  Участие взеха България, Испания, Португалия, Германия, Франция, Дания, Румъния, Гърция и Литва.

Добавете Вашия коментар

TOP