И ГЕРБ с позиция за санкционираните по "Магнитски"

10 Февруари 2023 | 19:52
0 коментара
Политика
И ГЕРБ с позиция за санкционираните по Магнитски

"ГЕРБ държи на върховенството на закона и борбата с корупцията в България", пишат в позиция, изпратена до медиите от партията.

"Оповестената нова информация по глобалния закон „Магнитски" и режима на глобалните антикорупционни санкции на Великобритания е преди всичко в правомощията на независимата съдебната власт. ГЕРБ винаги е заявявала категорична позиция за съдебната реформа и борбата с корупцията в България. Доказателство за това са гласуванията по внесените предложения за реформа в съдебната система, които народните представители от ПГ на ГЕРБ подкрепи в 48-ото Народно събрание", допълват от партията.

 

САЩ санкционираха още българи по списъка "Магнитски" . В списъка са бившите министри Владислав Горанов, Румен Овчаров, бившият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Киров Генов, председателят на „Русофили” Николай Малинов, предаде по-рано NOVA.

Компаниите, които също са вкарани в списъка са „Интер Трейд 2021”,  „МС КОНСУЛТ 2016 ЕООД”, политическа партия „Русофили за възраждане на отечеството”, Сдружение Национално движение русофили и „Трилема Кансълтинг” ЕООД.

Великобритания също обяви налагането на санкции срещу трима българи - Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков, замесени в престъпления свързани с корупция, включително злоупотреба с публични средства. Това съобщиха от посолството на Великобритания.

Добавете Вашия коментар

TOP