И днес в Банско продължават прожекциите на най-добрите филми за зимни спортове

27 Февруари 2016 | 08:19
0 коментара
Общество
И днес в Банско продължават прожекциите на най-добрите филми за зимни спортове

От 18.00 часа в киносалона на Посетителския информационен център в курортния град Банско, ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филми за зимни спортове. Това съобщиха от Община Банско.

Посетителите ще имат възможността да се насладят на специалните филми, съдържащи спускания на олимпийско ниво, наситени с адреналин фрийрайд, скикайт и смразяващи линии.
Организаторите от зимния курорт и сдружение „Международен фестивал на планинарския филм” са подготвили програмата, която ще включва 12 филма от Австрия, Италия, Франция, Съединените щати и Аржентина.

Публиката ще може да види невероятни места за ски и сноуборд като Курилските острови в Тихия океан (Руската федерация), Гренландия, Скалистите планини в Северна Америка и Алпите. Ще бъде представен и филм за легендарния Лео Гасперл – най-добрият скиор в света до Втората световна война, тренирал първи италианските скиори от националния тим.

Освен това ще има и скиорски кадри в Андите – чак от началото от 30-те години на XX век, монтирани във филма „Песен, изгубена в снеговете“. Входът за всички прожекции ще бъде свободен.

Добавете Вашия коментар

TOP