И днес: Опашки за тестове и ваксини в Благоевград

21 Октомври 2021 | 17:54
0 коментара
Общество
И днес: Опашки за тестове и ваксини в Благоевград

Опашки за тестове и ваксини се извиха пред лабораториите в Благоевград.

 Хората сами заплащат за тях, за да могат да отидат на работа, а обещаната от държавата доставка на безплатни антигенни тестове, срещу които хората получават сертификат с валидност 48 часа, все още не е  налична в Благоевград. 

За неваксинираните и непреболедували коронавируса това е единственият шанс да отидат на работа в лечебните заведения, домовете за възрастни хора, хосписите и дори клиничните лаборатории, които са вписани в заповедта на здравния министър. 

Половината от медицинския персонал в МБАЛ-Благоевград също трябваше да влязат на работа с бърз тест, който сами заплатиха.

Същото се отнася и за студенти,които трябваше да отидат на изпити. Работещи в заведения и молове си направиха бързи тестове, а те бяха поети от работодателите им. Но повечето работници признаха, че шефовете им са ги натиснали да се ваксинират, за да имат работа.

Всички кабинети и центрове за ваксинация в областта работят, а пред тях има стотици чакащи. Предпочитаната ваксина е „Янсен“, за която вече се усеща дефицит. /Пирин нюз/

Добавете Вашия коментар

TOP