Хванаха в крачка зам. началник на полицията в Сандански, разхожда се из града докато е с Ковид-19

08 Април 2021 | 10:33
2 коментара
Криминално

По сигнал на граждани за нарушаване на противоепидемичните мерки във време на карантина от Ковид-19 е установен зам. началникът на полицейското управление в Сандански Владислав Паскалев. Вчера малко преди 12.00 ч. Вл. Паскалев е заловен от „Вътрешна сигурност” да се движи свободно в района на Сандански, въпреки че е бил поставен под карантина поради заболяване от Ковид-19.

Любопитен е фактът, че 14-дневният срок на карантината на Вл. Паскалев изтичала в полунощ на вчерашния ден, но той не е дочакал срокът да изтече. Това не е първо негово нарушение по време на карантина. Според свидетели и съседи Вл. Паскалев многократно е нарушавал мерките и е излизал извън дома си. Бил е забелязван в аптеки и хранителни магазини. Последното нарушение на заповедта на здравния министър извършил около 11.00 ч. вчера, когато полицейският зам. началник е напуснал дома си и час по-късно е заловен от колегите си от „Вътрешна сигурност”. Според длъжността, която заема – държавен служител в системата на МВР, нарушеното е сериозно, тъй като той трябва да бъде за пример за спазване на противоепидемичните мерки.

Срещу Вл. Паскалев е образувано дознание, уведомена е и Районна прокуратура в Сандански. На място Вл. Паскалев е тестван за наркотици, тестът е бил отрицателен. От проверката на „Вътрешна сигурност” и констатациите от нея ще стане известно дали зам. началникът Вл. Паскалев ще се раздели с ръководния си пост, или ще се размине само с наказание “забележка”.

Очаква се и дали прокуратурата ще повдигне обвинение за нарушаване на противоепидемичните мерки срещу Вл. Паскалев. Той е син на дългогодишния полицейски шеф в Сандански Георги Паскалев, който в момента е в пенсия/ „Струма“/

Добавени коментари

Честен гражданин публикува:
08 Април 2021 | 12:48
Еми сега да го пратят на борсата и после да бачка грубо строителство да оцени разликата....
Чепонката публикува:
08 Април 2021 | 12:38
Да го уволнят веднага

Добавете Вашия коментар

TOP