Хванаха българин със 106 сирийци в камиона

16 Януари 2016 | 07:50
0 коментара
Общество
Хванаха българин със 106 сирийци в камиона

При проверка на тежкотоварен камион, пътуващ от Истанбул за България, в каросерията бяха открити 106 сирийски бежанци. Задържани са четирима души, сред които и българин.

Екипи на жандармерията в Одрин се натъкнаха на натъпканите в каросерията без климатизация и едва дишащи мигранти, сред които 45 са деца.

Задържани са шофьорът на камиона, колегата му и двама от ескортиращия бус. Камионът, потеглил от Истанбул, е с българска регистрация, както и микробусът, а сирийците са казали при разпитите, че е трябвало да бъдат транспортирани до Западна Европа, без да уточнят къде точно.

Малко преди да стигнат до Одрин обаче те са били спрени. На паркинг в района на Хавса, край магистралния път са претърсени и бусът, и камионът.

Проверката е установила, че митническата пломба на камиона от първата проверка е нарушена.

Когато е отворена каросерията, се оказва, че тя е преградена с тухли и в задното отделение, зад прикритието на строителните материали са натъпкани 106 души, част от които са започнали да се задушават от недостиг на въздух.

На място са изпратени екипи на спешната медицинска помощ, а после бежанците са предадени на бюрото по миграцията в дирекцията на полицията в Одрин.

Българи участват в много от каналите за трафик на бежанци към Европа.

 

Източник: БГНЕС     Редактор:

Добавете Вашия коментар

TOP