Христо Стоичков: Как да не ме боли за ЦСКА?

22 Февруари 2016 | 01:13
0 коментара
Спорт
Христо Стоичков: Как да не ме боли за ЦСКА?

Легендата на българския футбол Христо Стоичков разкри, че следи какво се случва в ЦСКА. Именно от този клуб той излезе в чужбина и впоследствие се превърна във водеща фигура на Барселона. 

В момента "червените" са в аматьорския футбол, защото загубиха професионалния си лиценз, а срещу тях се води дело за несъстоятелност и положението при тях е потънало в неяснота. 

"ЦСКА ми е дал път в живота, как няма да ме боли от това, което се случва там? Кой е виновен за тези дългове, защо не ги спряха навреме? Защо НАП, МАП не им казаха - няма да играете, докато не си платите всичко", попита риторично Камата в предаването "120 минути". 

Според него, освен НАП, държавата като цяло носи отговорност за положението на "Армията". 

"Държавата е абдикирала. Няма мислещи за спорта хора. Всички сме виновни за това положение, но държавата е най-големият виновник", сподели още Стоичков в интервюто си. 

Той сподели и мнението си за една от легендите на вечния съперник Левски - Наско Сираков. Въпреки че кариерата им се е развила в противникови лагери, Камата обяви, че винаги ще го уважава. 

"Наско е символ на българския футбол, за мен той ще си остане човекът, който ми подаде ръка в националния отбор. Той е идол на много хора, но лошото е, че там, където е играл, не го ценят."

"Иначе ние в съблекалнята никога не сме се делили, няма левскари и цесекари. Легендите за това ги слагат някакви хора, които дори не знаят какво е съблекалня, какво е пътуване с отбора", заяви още Камата. Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP