Христо Стоичков: Гордея се с моята страна! Българите сме тихи и уважаваме другите!

17 Ноември 2019 | 08:38
1 коментара
Общество

Христо Стоичков анализира проблемите с расизма по футболните стадиони у нас, след като българският национален отбор получи наказание от УЕФА заради неприятни подвиквания от трибуните по време на мача с Англия.

Легендарният футболист реагира емоционално в телевизията, за която работи в САЩ - "Унивижън", и дори се разплака в ефир, но пред английското издание "Дейли Мейл" обясни, че подобни действия не са типични за България и са дело на малка група хора, предаде bTV.

"Тогава се почувствах много, много зле. Плаках, защото ми дойде отвътре. Страната ми е добра. Не е типично за нас. Играл съм много пъти на този стадион и никога не съм чувал такова нещо. Никога, никога, никога. Такъм проблем просто не съществува! Той се появи заради лоши хора. Българите сме много тихи и уважаваме другите. Уважаваме много другите хора и държави, дори когато сме гости. Това не сме ние!", заяви Камата в типичния си стил от Маями.

"Хората, които правеха нацистки знаци и издаваха маймунски звуци, са много глупави. Не мога да бъда категоричен, но този проблем не съществуваше по мое време", добави той.

"За това съм и толкова ядосан. Гордея се с моята страна, с това, че съм играл за нея и съм я представял. Изговори се много за този инцидент, даже прекалено. Трябва да се вземат някакви мерки", завърши той.

УЕФА вече обяви наказанието на България заради расистките скандирания. Националният ни отбор трябва да изиграе един мач пред празни трибуни (този с Чехия на 17 ноември) и да плати 85 хил. евро. Също така страната ни ще бъде под мониторинг и при ново подобно провинение в следващите 2 години, ще последва още един домакински мач без публика.Епицентър

Добавени коментари

Г публикува:
17 Ноември 2019 | 08:58
Този нали в Испанските телевизии разправяше,че е Каталунец и в душата, пък сега бил Българин..

Добавете Вашия коментар

TOP