Христо Янев, Пирин (Благоевград): Има футболисти, които не искат да излязат за следващия мач

30 Април 2023 | 17:55
0 коментара
Спорт
Благоевград
Христо Янев, Пирин (Благоевград): Има футболисти, които не искат да излязат за следващия мач

Наставникът на Пирин Христо Янев не бе доволен от загубата на своя отбор с 0:1 от Берое. Специалистът похвали играчите си за себераздаването, но отправи и сериозна критика към съдийството в срещата.

"Не ни достигат малко неща, играем нелош футбол. Стартирахме зле и беше много трудно. Опитахме всякакви други варианти, да създадем ситуации. Момчетата играя добре, влагат много усилия, но ситуацията е такава и това не е от сега. Допуснахме да ни вкарат от една ситуация, която беше единствената за Берое в мача. Опитахме да обърнем нещата. Футболистите са вложиха много на негостоприемно място", започна Христо Янев.

"Предпочитам да бъда слаб в онова, което правя, но да е със сърце и да бъде честно и с достойнство. В много ситуации бяхме ощетени, за първи път го казвам в ефир. Има футболисти, които не искат да излязат следващия мач. Едни и същи неща се свирят по различен начин. В този мач няма напрежение, няма натиск", добави специалистът.

"Преди една година казах, че е крайно време някой от съдийската комисия или от футболния съюз да събере треньорите и да обясни какви са правилата и критериите, както и да кажем нашето мнение, защото то ще е важно и ценно. Повечето от нас имат кариери, които им позволяват да имат обективен поглед върху отделни ситуации. Ако някои мачове в българското първенство, се играеха на друго място, участието на тези отбори щеше да бъде прекратено", продължи наставникът на Пирин.

"За мен Мечев заслужаваше поне в две от ситуациите картон. Пожелавам успех на Берое и всички отбори в това първенство, които имат чест и достойнство. Искаше ми се да искаме ресура на Ботев, но за съжаление съм треньор на Пирин. Каквото зависи от мен, ще го направя, въпросът е групата, с която разполагаме, да се съберем и да направим всичко възможно да победим Ботев", завърши Христо Янев. източник: Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP