Христо Проданов: Престъпното усвояване на еврофондове е патент само на ГЕРБ

01 Май 2019 | 08:44
0 коментара
Политика

„Основното послание, което даваме със старта на кампанията си утре, е за справедливост и високи доходи, за ЕС не на двойните стандарти, а на равенство на всичките си граждани.”

 

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов пред БСТВ. Той добави, че мигрантите са общоевропейски проблем, както и че възрастните хора в Странджа са също граждани на ЕС. По думите му скандалите във властта са породени от самата нея и БСП не залага на компроматна война.

 

„Ще имаме конструктивна и градивна кампания и ще представим нашата Визия за Европа и бъдещето на ЕС”, категоричен бе той. Проданов обясни, че единственото, което крепи управлението, е властта и парите.

 

„Ако ДПС не се регистрира в НС, няма да има заседание и затова тройната коалиция между ГЕРБ, ДПС и ОП е вече видна”, каза зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.

 

„Освен милион и половина българи, които са под прага на бедността, има и други 2 милиона, които живеят в риск от бедност и с огромни лишения. Половината население води скотски живот”, коментира Проданов огласена статистика. Той предположи, че активистите на ГЕРБ вероятно живеят доста добър живот. Проданов добави, че откакто е народен представител, не е дебатирана в Народното събрание темата за неравенството. Той обясни, че левицата многократно е повдигала въпроса за увеличение на доходите на различни групи българи, но от страна на управляващите няма никаква чуваемост.

 

Христо Проданов предположи, че ГЕРБ са се отказали от слогана си за изборите- „Европа в нашия дом”, защото след скандалите около „Апартаментгейт” е щял да е комичен подобен избор.

„Престъпното усвояване на еврофондове е патент само на ГЕРБ, защото сме от 2007 година в ЕС и почти през цялото време е управлявала само ГЕРБ”, заключи той и призова всички българи да гласуват на европейските избори.

Добавете Вашия коментар

TOP