Христо Иванов: Случващото се в момента е излишно

17 Март 2024 | 22:55
0 коментара
Политика
България
Христо Иванов: Случващото се в момента е излишно

Случващото се в момента е излишно, каза на брифинг съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той посочи, че в декларация преди време са били посочени приоритети – като регулаторите, съдебната реформа, както и тази в сектор сигурност, а и борбата с корупцията. На този етап смятаме, че е добре да има подписан документ, който да урежда ангажиментите ни и да е ясно за хората, че ще има реформи в тези области, посочи Иванов.

Той уточни, че зедно с ГЕРБ-СДС е изработен подробен документ.

Ние сме готови да публикуваме този документ и хората трябва да разберат, че в него е вложена истинска грижа. Надяваме се, той да бъде подписан, защото три пъти минахме през него. Ако има конкретни съображения, сме готови да работим, а не да даваме пресконференция. Нямаше причина да се отказваме от довършване и утре да подпишем този документ, заяви Христо Иванов.

Нямаме право да изглеждаме, че нямаме воля за реформа. Искаме да заложим на принципа, че ще бъдат избрани най-добрите за регулаторите, посочи Иванов.

Според него трябва да има конкуренция и ясни проверки, ограничения за политически фигури и всяка страна да може да има право на вето при назначенията в регулаторите.

Ако не подпишем това споразумение, ще е тежка присъда, ще се отрази тежко на всички, посочи Иванов.

Атанас Атанасов призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се намеси, защото "той взема крайните решения". Аз нямам обяснения защо преговорите буксуват тази вечер. Предлагам на Мария Габриел да не връща празна папка, а утре сутринта разговорите да продължат, каза Атанасов.

На извънреден брифинг от ГЕРБ тази вечер заявиха, че с "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) имат фундаментално различие по отношение на това да бъдат приети като равнопоставен партньор. От партията заявиха още, че ако до 12:00 часа утре ПП-ДБ нямат желание да споделят властта, ще върнат неизпълнен мандата на президента.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP