Христо Иванов: Различни спасители, месии и други фигури, доведоха България дотук

30 Септември 2021 | 08:57
0 коментара
Политика

Различни спасители, месии и други такива фигури, доведоха България дотук, заяви лидерът на „Демократична България“ /ДБ/ Христо Иванов. Партията се регистрира в ЦИК за изборите през ноември. Той коментира преди да влезе в сградата на комисията:

Трябва да спрем с това един месия да сменя друг. Трябва да мислим как най-после да спечели България.“

По думите му ДБ е единствената политическа формация, която може да гарантира оформянето и структурирането на демократично мнозинство в парламента на база на ясни политически цели. Той е категоричен, че за следващото Народно събрание остават на твърдата позиция, че ГЕРБ и ДПС трябва да останат извън политическото управление. Иванов увери, че „Демократична България“ гледа на „Продължаваме промяната” като на партньори и допълни:

Продължаваме да обмисляме всички възможни варианти. За разлика от много други формации, ние държим на колективния начин на взимане на решения и затова ще говорим по тази тема, когато имаме какво да кажем. ГЕРБ и ДПС трябва да останат извън кръга на тези, които имат влияние върху управлението, защото са носители на вируса на корупцията и авторитаризма, който е двете страни на една и съща монета. Оттам нататък партньорствата ще се форматират на база на единство на целите, включително по отношение на тази тема.”

Христо Иванов уточни, че “Демократична България” се явява на изборите като конкурент с формацията на Кирил Петков и Асен Василев. Той се надява, че след като изкристализират проекта си, ще може да се формира пълноценно демократично мнозинство и допълни: 

Да имаме демократично мнозинство означава ясно отношение към ГЕРБ и ДПС, към необходимостта мнозинството да бъде структурирано чрез коалиционно споразумение, означава решителност за дълбоки и демократични реформи в правосъдието, регулаторите, службите, означава и отношение към лустрацията. Имаме много теми, по които да си изясним позициите с новия проект.”

снимка:БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP