Христо Хинков: Цялото ни общество отправя поглед на признателност към медицинските специалисти на България

07 Април 2024 | 10:42
0 коментара
Политика
България
Христо Хинков: Цялото ни общество отправя поглед на признателност към медицинските специалисти на България

Днес цялото ни общество отправя поглед на признателност към Вас, медицинските специалисти на България, за отдадеността Ви на грижите за здравето, което винаги ще бъде най-ценният ресурс в живота. Това се посочва в поздравителен адрес по повод днешния Световен ден на здравето от министъра на здравеопазването в оставка проф. Христо Хинков, публикуван на интернет страницата на Министерство на здравеопазването. В поздравителния адрес се посочва, че от 1964 г., на тази дата работещите в българското здравеопазване честват и професионалния си празник.

В поздравителния си адрес Христо Хинков изказва искрения си респект към хуманния им избор да се посветят на медицината. "Носители на надеждата, Вие сте стожерите на здравната ни система и неразделна част от съдбата на всеки човек. Познавам много от Вас, работили сме заедно и съм свидетел колко отдадени и самоотвержени сте в своето призвание. Мнозина от Вас прославят страната ни със своите професионални успехи и са сред най-уважаваните експерти в световната медицинска общност. Знам обаче, че онова, което истински стопля сърцата Ви, е благодарността в очите на пациентите. Няма думи, които да опишат щастието да помагаш, да лекуваш, да спасяваш. Зад всичко това се крият много усилия, безсънни нощи и постоянен стремеж към усъвършенстване", се посочва в обръщението на министъра в оставка по повод празника.

"Ценя високо професионализма Ви, неподвластен на предизвикателствата, пред които ни изправя динамиката на времето. Той е в основата на ефективното здравеопазване и вярвам, че ще продължите да го доказвате тук, в България, в интерес на пациентите и на ангажираните в сектора", допълва проф. Хинков.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP