Християни и мюсюлмани празнуваха заедно Великден в Белица

29 Април 2019 | 14:03
0 коментара
Култура

С камбанен звън започна празничният концерт, посветен на големия християнски празник Великден в град Белица.

Програмата, организирана от общината и Народно читалище „Геоги Тодоров-1885”, откри кметът Радослав Ревнски, който бе с чаровната си съпруга Саня. Те, както и останалите гости, бяха посрещнати с великденски яйца.

„Скъпи съграждани, уважаеми гости на Белица, празниците винаги ни вълнуват с посланието за силата и тържеството на живота, духа, човечността и сплотеността. Чувствам се особено щастлив, че община Белица е пример за България, че единни и заедно празнуваме и християнските, и мюсюлманските ни празници. Чувствам се горд, че днес отново всички сме препълнили центъра на града, за да празнуваме най-светлия християнски празник Великден. Това е най-милото, което се случва в нашата прекрасна община. Освен това имам посланието на всички мюсюлмани от общината да ви поздравя по-повод Великден, а лично аз ви пожелавам да сте преди всичко здрави и все така сплотени. Нека продължаваме да бъдем мъдри, състрадателни и щедри и да се обичаме братски. Нека великденските празници бъдат изпълнени с радост и любов! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си. Честит Великден!”, с тези емоционални думи кметът на Белица поздрави всички присъстващи.

На сцената се изявиха десетки талантливи деца и всички самодейни състави към читалището за радост на зрителите, които бурно аплодираха изпълненията им. На финала на празненството християни и мюсюлмани се хванаха заедно на голямо великденско хоро.

Добавете Вашия коментар

TOP