Христина Шопова, зам.-кмет на Община Благоевград: Като народ е хубаво да помним заветите на българските герои

03 Юни 2016 | 07:34
8 коментара
Общество
Христина Шопова, зам.-кмет на Община Благоевград: Като народ е хубаво да помним заветите на българските герои

Като народ е хубаво да помним заветите на българските герои и да ги предаваме на децата си. Това каза за „Фокус“ Христина Шопова, заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности по повод отбелязването на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

„В едно време, когато се е градила българската държава и едни хора наистина са се борили за нейното освобождение, то те са имали приоритети, идеи, идеали. Мисля обаче, че в момента ние не оправдаваме тяхна саможертва и борба, и определено сме длъжници на това поколение българи, което наистина се е борило за нещо велико и свято“, каза още заместник-кметът по култура и хуманитарни дейност в Община Благоевград.

Христина Шопова подчерта, че имаме огромен дълг към тези хора, който не трябва да забравяме. Христо Ботев е един от титаните на българската история. 

По думите й, той е човек, пред когото може само да се прекланяме и да помним делото му.

„Христо Ботев е много актуален за времето си, а неговите текстове до ден днешен будят възхищение. Също така ни получават за това какво трябва да мислим за държавата си, за нас като народ и въобще като общество“, каза още заместник-кметът по култура и хуманитарни дейност в Община Благоевград.

Христина Шопова прибави, че трябва по-често да препрочитаме текстовете му, което за съжаление не правим, а те са много актуални за времето си. „Христо Ботев, а и всички български герои до ден днешен будят възхищение в нас хората, но за съжаление в наши дни много трудно се намират хора, като него“, коментира още заместник-кметът на Община Благоевград. 

Добавени коментари

бате бойко публикува:
04 Юни 2016 | 09:04
Шопова, Шопова, с оная работа хляб не се вади.Нямаш ли срам, от кое кръстовище те взеха че започна да ни учиш на това що е то преклонение. Срам! Позор!На всичко отгоре си мноооого завистлива когато някоя жена те превъзхожда, а те са всички.
! публикува:
03 Юни 2016 | 16:54
като кон е
! публикува:
03 Юни 2016 | 16:53
много е грозна
еййй публикува:
03 Юни 2016 | 14:02
Еййй,това злобно и алчно човече ли ще ми говори за преклонение,прочит и т.н.
666 публикува:
03 Юни 2016 | 10:33
PARCALA NA GRADA NI
Шопова публикува:
03 Юни 2016 | 09:40
Тежко,тежко!Вино дайте!Пияна да забравя туй, що глупци,вий не знайте позор ли е или слава! И да ви е ясно, мен ме е кръщавала баба Ванга!
шеф Манчев публикува:
03 Юни 2016 | 09:10
НАЙ-ГОЛЕМИЯ КОШМАР В ОБЩИНАТА!!!
бойко публикува:
03 Юни 2016 | 09:00
А,твоите приоритети и идеали, какви са грозна Кучко?

Добавете Вашия коментар

TOP