Христина и Христо от Симитли очароваха с народните си песни

31 Март 2024 | 16:23
0 коментара
Култура
Благоевград
Христина и Христо от Симитли очароваха с народните си песни

Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Симитли, чийто учител по музика е Александър Георгиев, очароваха журито и слушателите на конкурса „Звезди в Радиото“, който бе вчера. Христина Кръстева и Христо Ковачки  показаха своя изключителен талант на сцената езди в Радиото“ в областта на народното пеене. Христина участва за първи път, а Христо – за втори.

 

Христина очарова журито със своето уникално изпълнение на народните песни „Руфинка болна легнала“ и „Ах къде е мойто либе“. Нейният глас пренесе слушателите в дълбините на българската душевност, където се преплитат чувства на любов, тъга и надежда. Емоционалността и лекотата в изпълнението ѝ прикова вниманието на публиката.

 

Христо  също впечатли  с изпълнението си на народните песни „Заблеяло ми агънце“ и „Прочула се мома Милка“. С вълнуваща енергия и умение той потопи слушателите в света на българската народна песен, където миналото се слива с настоящето в една магическа феерия от мелодични ритми и  фолклорни мелизми.

 

Христина и Христо представиха с гордост, умение и стил своето училище и показаха, че е жива традицията на българската народна музика. Техните изпълнения бяха признание за красотата и богатството на фолклорното наследство на България. На 9 април ще бъдат обявени резултатите от конкурса.

Добавете Вашия коментар

TOP