Хотелите в Банско затвориха

15 Март 2020 | 14:40
3 коментара
Бизнес

В Банско хотелите  масово  затварят, на практика зимния сезон приключи. Проблем е какво се случва с персонала, защото преди от зимните хотели служителите отиваха в летните край морето, а сега е рано за летен сезон. Някои работодатели се опитват да запазят хората си, но повечето ще бъдат освободени.

Въпреки че ски зоната в Банско работи, хотелиерите са категорични, че зимният сезон в курорта е приключил.

В някои  хотели има останали туристи, които си чакат полетите. Те ще бъдат обслужени и изхранени ,но на принципа рум сървиз.

От Съюза на туристическия бизнес в Банско са категорични, че извънредното положение ще доведе до сериозни затруднения в сектора. Дори и държавата да окаже някаква помощ, то тя няма да бъде достатъчна, за да компенсира големите загуби, които вече понасят собствениците на хотели и заведения.

Хотелиерите са притеснени ,защото над 90 процента са отказани резервациите и за летния сезон в Банско.

Добавени коментари

няма шанс публикува:
15 Март 2020 | 23:17
Този екип на кмета Кадев е пълна скръб. Въчкова е превзела властта и си играе нейната игра. Станчевия парцал е готова на всичко както и смешника Ангелов. Икономовщината си е в Банско. Може да се окаже, че Гошо Икономов се е учил от Сашка какво и как да прави. Жалко за надеждите на хората.
Осъзнайте се публикува:
15 Март 2020 | 21:31
Не разбрахте ли,че пред избори се лъже най-много? С всички е така!
До Кмета публикува:
15 Март 2020 | 16:09
Кмете отърви се от икономовите подлоги в общината! Не ти трябват! Оказа се че си имаш и подсъдима кметица в екипа! Къде е генералната промяна, Иване? Какво стана с обещанията ти?

Добавете Вашия коментар

TOP