Хотелите в Банско за възстановяване на хора, преболедували от Ковид 19

07 Ноември 2020 | 11:28
3 коментара
Общество

Вместо обособяване на карантинни хотели от съюза на туристическия бизнес в Банско предлагат базата да се използва за възстановяване на хора, преболедували Covid-19.

Хотелиерите в планинския курорт са изразили своите тревоги около призива да се осигурят места за карантиниране и изолация както на контактни с болни от Covid, така и на медицински персона. От бранша в Банско твърдят, че имат далеч по-рационална идея, която България може да предложи на всички европейски граждани, заяви Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес:

“Предлагаме през Министерството на туризма, като наш принципал, да се обърнем към здравните министерства, не само на България, а и на цяла Европа – рехабилитационните процеси за възстановяване на болните, преболедували Covid-19, да бъдат тук при нас. Защото имаме базата, имаме кинезитерапевти, защото имаме спа центрове, и защото планината, която е до нас, ни дава чист въздух и енергия за възстановяване от тази тежка болест“.

От бранша признават, че с тази идея ще спасят и бизнеса си, тъй като към момента повечето хотели в зимния ни курорт остават затворени заради несигурността. Предложението ще бъде внесено в министерството на туризма още днес./БНР/

Добавени коментари

Ама вие не познавате Малин Бистрин?! публикува:
07 Ноември 2020 | 17:57
Та по-лаком,по-изобретателен,по-леке от него няма да срещнете.Или,ако го срещнете Бог да ви е на помощ.
mitko публикува:
07 Ноември 2020 | 15:07
prav si tolup
толуп публикува:
07 Ноември 2020 | 14:29
ама вие не искате да помогнете на болните на медицинските екипи и на болниците а го въртите да си напълните хотелите ако може излекувани ако може от Европа ако може и здрави ако може и авансово плащане. ЕЙ измислени телезвезди хората едва свързват двата края ма на вас не вие на к..о да не стане да вие на гъ.о

Добавете Вашия коментар

TOP