Хотелиери в Банско вдигнаха ръце от украинци

17 Април 2022 | 11:28
0 коментара
Бизнес
Хотелиери в Банско вдигнаха ръце от украинци

Хотелиери вдигнаха ръце от украински бежанци в Банско, защото зачестиха скандалите с тях. В нощта срещу петък пиян чужденец, настанен безплатно с временна защита, вдигна лют скандал и наби жена си. Управителката на хотела извикала полиция и агресивният мъж е бил задържан.

Семейството пристигнало в Банско преди около 2 седмици. След порядъчно количество алкохол украинецът изпаднал в дива ярост и започнал да удря жена си. Врявата уплашила останалите гости.

Само преди два дни пиян бежанец от Украйна заплаши да взриви хотела, където е подслонен. Той беше задържан за 24 часа, но днес бе пуснат от ареста. Мъжът пристигнал в курорта в сряда вечерта и почти веднага се настанил на бара. След няколкочасов запой заявил, че има мисия и тя е да избие всички в хотела. Той е заплашил, че в стаята му има бомба. При претърсването взривно устройство не е било открито.

„Бяхме излезли отвън, за да пушим. Той дойде и поиска цигара. Изведнъж започна да крещи, че ще избие всички украинци в хотела. Обадихме се в полицията. Служителите на реда дойдоха след около 10 минути и го задържаха. Притесних се, в началото беше доста страшно“, каза Цаньо Чалъков, който е рецепционист в хотела.

Управителката Мария Атанасова заяви, че мъжът няма да остане при тях.

Курортът Банско е приютил над 700 украинци, бежанци от войната. Хотелиерите засега се въздържан да коментират за другите им капризи, които понякога ги удивлявали като например-тази хотелска стая не ми харесва, искам баня с вана. В региона пък от две седмици обикалят мургави украинци, които се опитват да мамят пенсионери като им пробутват евтини стоки на високи цени с обяснението, че нямат пари, а трябва да продължат пътуването си до Гърция.

Добавете Вашия коментар

TOP